MX World

15/03/2012 11:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weekend was het ook weer vol gas voor de jeugd in Halle. Het werd een weekend met gemengde gevoelens voor een deel van Belgisch hoop. Thor it voor meer info.


De erg mooie maar spectaculaire omloop van Halle lag er perfect bij toen de 85cc mannen aan hun trainingen konden beginnen. In de vrije en tijdtraining niks dan blije gezichten want alle 8 rijders waren bij de snelste 40 van de dag.

85cc
Dat het niet aan iedereen is weggelegd om bij de snelste 20 te zijn is een feit toch kan niet gezegd worden dat onze jeugdrijders er enkel komen rijden om de groep te vullen. Neen zeker niet, want de meer ervaren rijders kunnen reeds aardig laten zien dat ze dichtbij de top aanleunen op sommige banen. Jordi van Mieghem werd in de openingsmanche onze beste landgenoot en kon op een 4e plaat aantikken. Cyril Genot en Nolan Cordens moesten uit de achtergrond terug vechten en dit leverde hen een 12e en 13e plaats op. Voor Michael Buitendijk, Tim Louis, Yannick Vertommen, en eerste jaars 85cc grote wielen Jarni Kooij waren er jammer genoeg geen punten weggelegd. Voor Thomas van Erum was de wedstrijd al na 2 ronden over en uit toen hij uitviel.

Na de pauze was het circuit herschapen in een erg zware baan voor de jeugdrijders om er hun 20 minuten wedstrijd te betwisten. Deze keer was het Cyril Genot die de eer het hoogst wist te houden en als 5e over de finish kwam. Jodri van Mieghem 10e en Thomas van Erum 15e waren de andere gelukkigen die punten wisten te scoren. tim Louis en Yannick Vertommen vielen net buiten de punten. Voor de jongste rijder van het pak was het minder leuk, Jarni Kooij kwam als 10e door in de openingsronde en kon erg goed aanklampen. Een valpartij op de zware baan gooide Jarni terug tot plaats 31, maar hij gaf niet op en vocht zich terug naar plaats 25. Jammer genoeg geen punten voor de Kawasaki rijder, maar deze laten zeker niet lang meer op zich wachten voor de elf jarige. Ook Michael Buitendijk kwam niet tot scoren in deze reeks maar kon terugblikken op een sterke race.

125cc
Op twee jongens na was iedereen klaar om de wedstrijd aan te vatten. Jasper van der Mierden en Sauro Deleau krijgen dit weekend opnieuw de kans. Ook voor Dietger Damiaens en Bryan Engelen was het een eerste reeks om snel te vergeten want beide heren kwamen niet tot scoren. Beste Belg werd een sterk rijdende Nestaan JM KTM racing rijder Stijn Hofman die op een 8e plaats kon finishen. Nathan Renkens werd 11e, Ian Bauters kon als 16e binnen komen en Cedric Grobben kon het laatste puntje in de wacht slepen.

De tweede reeks diende zich aan en Dietger Damiaens was gebrand om zijn slechte reeks met een goed resultaat recht te zetten. Dietger werd nu de beste leerling van de klas en wist erg knap 5e te worden. Stijn Hofman reeds een constante wedstrijd en werd nu ook weer 8e. Cedric Grobben had ook lessen getrokken uit de eerste reeks en werd nu 10e. Nathan Renkens van zijn kant werd nu 14e en zat dus ook deze reeks mooi in de punten. Voor Bryan Engelen waren er ook deze reeks geen punten te rapen in de zandbak van Halle. Ian Bauters moest de wedstrijd verlaten rond half wedstrijd en kon dus slechts één goed resultaat voorleggen.

Volgende afspraak voor onze jeugdrijders is dit weekend al en dit in één der zwaarste banen van het Open Nederlands Kampioenschap volgens velen. We zijn dan te gast in Heerde, wederom een zware zandbaan met de nodige springbergen. Volgens het weerbericht is er kans op behoorlijk wat regen op zondag en dit zal de wedstrijd zeker gaan beïnvloeden als dit zo zou zijn. Voor de toeschouwers die de trip maken is er vrij veel beschutting onder de talrijke bomen.