MX World

14/03/2012 10:13 - geplaatst door Marcel Dirks

De pas herstelde Brent Vandoninck kan met een erg goed gevoel terugblikken op afgelopen weekend. Na de kruisband operatie van afgelopen winter was het afwachten op de eerste wedstrijden... Thor it voor meer info.


Brent liet reeds in de tijd training zien dat hij er zin in had en dat de track hem lag. De KTM rijder kon als elfde afklokken en kon dus best tevreden de eerste reeks afwachten. Dat de intensieve trainingen met Harry Everts en de rest van de andere KTM factory rijders hun vruchten beginnen af te werpen kon je duidelijk merken in reeks één.

Brent was niet al te best mee en zat rond de 15e plaats in de start. Maar hij vocht als een echte leeuw en kon naarmate de wedstrijd verliep verschillende rijders verschalken. Hij werd dan ook erg knap 7e in de openingsreeks en liet zo rijders achter zich met naam en faam.

Ook in de herneming was het knokken geblazen voor elke plaats. De jonge inwoner van Herentals liet het er niet bij en spoorde zijn Oostenrijkse machine aan tot grootste daden. Brent kon in reeks 2 één van de betere rondetijden laten noteren en zodoende kon hij ook nu uit de achterhoede terugkomen. De slotreeks werd op een 9e plaats afgesloten, was het nog één ronde meer geweest dan zat er misschien nog een achtste plaats in.

Met het resultaat van 7-9 werd Brent erg knap 6e in de einduitslag, dit doet deugd te merken dat één van de jongste talenten van het land klaar is om verder door te groeien.