MX World

14/03/2012 01:18 - geplaatst door Marcel Dirks

Door ziekte een beetje later dan normaal maar hier is het dan toch. Het verslag van daytona's supercross die afgelopen weekend werd gehouden in het mooie Florida. Alleen waren de weergoden het supercross niet zo gunstig gezind en kregen we bakken regen en dus ook een echte modder supercross!

Klik op Thor voor de beelden + een schriftelijk verslag!

Foto's: KTM USA - Hoppenworld.com SPOILER East Coast Lites Supercross Main Event: Normaal gezien maken we ons steeds op voor een 15 ronden durend main event maar door het bizarre weer had de AMA voor de start beslist om de gebruikelijke 15 ronden te veranderen naar 12 ronden. Dat medegedeeld was iedereen klaar voor de start.

Justin Barcia, de 2011 250 Lites East Coast Supercross kampioen en de huidige leider van de serie, neemt de kopstart. Blake Baggett is de tweede. Blake Wharton is derde. Dan volgen Alex Martin, Kenny Roczen, en Jake Canada.

Met Justin Barcia aan de leiding en Blake Baggett vier seconden achter, op de tweede plaats, is het Ken Roczen die z’n move maakt. Hij gaat voorbij aan Blake Wharton schiet zo op van de vierde tot de derde positie. Achter Roczen en Wharton zien we Canada en Durham. Seizoen revelatie Bogle is negende.

Ronde zes en Bogle gaat tegen de grond en tot overmaat van ramp zit z’n achterwiel helemaal begraven in de modder. Terwijl Bogle teleurgesteld afdruipt komt zijn teamgenoot Barcia onder druk van Monster Energy piloot Blake Baggett. Maar deze laatst genoemde maakt een klein foutje en moet zo BamBam Barcia weer laten gaan. Blake Baggett weet wel tweede te blijven voor nog steeds Ken Roczen.

In ronde negen en we zien Durham voorbij Roczen gaan. Het Duitse supertalent heeft dit supercross seizoen nog geen enkele maal aanspraak kunnen maken op de overwinning en het zal ook niet voor in Daytona zijn.

We gaan de twaalfde en laatste ronde in en Blake Baggett heeft wederom aansluiting gevonden bij Barcia. Blake Baggett komt tot op enkele meters van Justin Barcia die enkele fouten maakt in de modder ... slechts een paar honderd meter te gaan en ... Justin Barcia wint! Baggett eindigt als een knappe tweede en Durham word de tweede Pro Circuit man op het podium!

Justin Barcia zegt: "De baan was zo veeleisend. Het was een zware race die 100% inzet eiste. Ik ben zo blij om hier met een overwinning en veilig uit te komen." Supercross Klasse Main Event: Ook hier beslist de AMA om het Main Event in te korten. Ze beslissen om het van 20 naar 16 ronden terug te brengen en dan inspireerde blijkbaar Davi Millsaps want hij nam de kopstart! Zijn teamgenoot James Stewart was de tweede. Verdedigd Supercross kampioen en huidige leider Ryan Villopoto werd in de hooiblokken gedrumd viel en viel wederom door overhaast te willen herbeginnen. Villopoto kan pas als twintigste en laatste zijn race hervatten.

Ronde drie en Stewart haalt Millsaps in en neemt zo de leiding. Beide Joe Gibbs Racing jongens worden op dat moment gevolgd door Kevin Windham die op een derde plaats ligt en  Marvin Musquin  op een vierde plaats. Ryan Villopoto is ondertussen opgeschoven naar de 14e plaats.

Ronde zes en we zien dat Stewart op zijn Yamaha leidt voor teamgenoot Davi Millsaps met ongeveer vier seconden. Kevin Windham ligt derde voor Marvin Musquin die aantreed op een 350 KTM. Dan is het Jake Weimer, Matt Goerke, Broc Tickle, Mike Alessi, Brett Metcalfe, en Ryan Villopoto.

Ronde negen en James “bubba” Stewart  voorsprong op zijn teamgenoot Davi Millsaps is ondertussen al opgelopen tot zeventien seconden. Daarachter vinden we nog steeds Kevin Windham op de derde positie voor Marvin Musquin  en Broc Tickle die de vijfde stek heeft overgenomen van Jake Weimer. Ryan Villopoto is opgeschoven naar de negende stek.

In Ronde dertien zien we dat Ryan Villopoto is opgeschoven naar de zesde stek. De regerend kampioen en leider in het kampioenschap is weer bezig aan een huzaren stukje op een brutaal parcours!
De geblokte vlag valt op de 2012 Daytona Supercross. De winnaar is James Stewart! Davi Millsaps eindigt tweede, Kevin Windham derde en Marvin Musquin vierde. Ryan Villopoto eindt als vijfde!
James Stewart zegt: "Dit betekend veel voor mij. Ik heb een zware paar weken achter de rug, en de start was erg belangrijk. Het is geweldig als twee JGR Yamaha als eerste de eerste bocht in gaan."