MX World

13/03/2012 21:31 - geplaatst door Marcel Dirks

Het ONK MX3 en Dames was te gast in Valkenswaard voor de 2de ronde van het 2012 kampioenschap.
Marielle de Mol (ADS Seegers) moest tijdens de tijdtraining nog tevreden zijn met een 4de tijd maar kwam zeer sterk voor de dag op haar TM 250Fi en wist de wedstrijd op haar naam te schrijven. Marielle is nu opgeklommen naar de 1ste plaats in het kampioenschap van de dames.

Meer bij Thor



De overstap naar het ONK MX3 heeft Jonas Larsen goed gedaan en in de eerste manche verraste hij vriend & vijand met zijn eerste kopstart op de TM 450Fi - helaas kon hij deze positie niet vasthouden. Jonas komt van de 125cc en mist gewoon nog rijtijd op de zware motor.
Lars Verbakel (JAREL MOTORSPORT) moest 2x een inhaalrace rijden maar kon met zijn TM 300cc telkens weer netjes in de middenmoot eindigen. Ook Patrick van Leeuwen zit in de stijgende lijn en begint nu ook in de MX netjes mee te komen - ondanks dat de ONKs alleen training zijn voor het ONK Enduro wil hij toch zo hoog mogelijk scoren.

In Halle waren het weer "de jonge wilden" die de 125cc klasse tot de spectaculairste klasse van de dag maakten. Het ging er hard aan toe en de tijdtraining moest door diverse valpartijen stil gelegd worden - onze jonge rijder uit Denemarken Sam Korneliussen legde beslag op de 27ste plaats in de eerste tijdtraining - na de herstart kon hij zijn draai niet meer vinden en kon zich net nog kwalificeren als 40ste. Michel Hoenson & Sauro Deleau wisten zich helaas niet ze kwalificeren.
In de eerste mache kon Sam een redelijke start maken en goed tempo maken - met een 28ste plaats heeft hij een goede prestatie neergelegd en we gaan vol vertrouwen naar het volgende ONK naar Heerde.

Bij de MON Inters Open heeft Rinnie vd Linden (JAPARTS) zijn draai goed gevonden en wist zijn TM 300cc netjes 2x op een 4de plaats over de finish te brengen.

Volgend weekeind gaan ook diverse amateurseries van start !
Meer nieuws volgende week !