MX World

09/03/2012 20:23 - geplaatst door Marcel Dirks

KTM Motorsports heeft zopas weten te melden dat Red Bull / KTM fabrieksrijder Ryan Dungey niet zal kunnen starten in de Daytona Supercross. Reden hiervan is dat hij volgende week een operatie zal ondergaan om een gebroken sleutelbeen te herstellen! thor it voor meer info.


Voor Dungey, die momenteel tweede staat in het klassement is dit een echte ramp. Aanvankelijk werd gediagnosticeerd dat er een barst was in het sleutelbeen, het voorval deed zich voor op training toen hij doorgleed in een bocht en op zijn schouder belande, dit was terwijl hij hard aan het oefenen was op zijn hometrack in Florida voorafgaand aan de St. Louis Supercross.

Na de crash, Dungey voelde pijn, maar was vastbesloten om door te gaan en wou strijden voor zijn tweede Supercross titel en KTM's allereerste Amerikaanse Supercross Kampioenschap. De verdere evaluatie door de arts van Dungey deze week was erger dan verwacht het sleutelbeen was gebroken. Dungey heeft er nu voor gekozen om een operatie te ondergaan op dinsdagmiddag. Dit met het oog om zo snel mogelijk terug te kunnen rijden!

"Dit is moeilijk voor iedereen in het team," aldus Red Bull / KTM Team Manager Roger DeCoster. "Ryan heeft reeds een geweldige job gedaan, hij wist zich erg snel aan te passen aan een volledig nieuwe motor dit jaar. Tijdens deze periode heeft hij reeds twee Supercross races gewonnen en stond zeven van de negen races op het podium.

DeCoster vervolgde: "Het deed vaak de ronde in de pits maar ook er buiten dat Ryan agressiever en harder op de baan moest zijn, ik ben zelf ook schuldig aan deze voorspelling. Maar na wat hij bereikte vorige week om te racen met een gebroken sleutelbeen, zijn mijn twijfels over hoe zwaar hij het wel niet heeft gehad om die tweede plaats in de wacht te slepen helemaal verdwenen. We wisten dat hij met pijn reed, maar we hadden niet in de gaten dat zijn blessure zo erg was. Zijn gedrevenheid, vastberadenheid en de prestaties in St. Louis, ondanks zijn blessure is een bewijs van zijn toewijding aan het team. " Foto's: KTM