MX World

06/03/2012 10:32 - geplaatst door Marcel Dirks

Enige tijd geleden hadden we met Nick Triest afgesproken om hem op regelmatige basis enkele vraagjes voor te leggen. Vandaag starten we met het eerste korte vraag en antwoord (Q&A nvdr.) interview met Nick # 590 Triest. Thor it voor meer info.


Hoe erg vond je het om tijdens de voorbereiding geblesseerd uit te vallen? En je nieuwe werkgever wat vond die ervan? 
Wel ik kan zeggen dat ik het heel erg vond en dat ik ook wel beetje in de put zat. Gelukkig had ik wel veel mensen rond mij die me hebben gesteund in die moeilijke periode. Ook het team stond heel erg achter mij ondanks die zware blessure. 2 Tot 3 keer per week hadden we contact, niet om me te pushen maar om te vragen hoe het met me ging en dat ik rustig de tijd moest nemen om het te laten genezen. Dat vond ik wel een opkikker dat ik toch geen bang moest hebben dat ik niet op tijd klaar zou geraken of dat ze me anders zouden gaan bekijken binnen het team. Er zijn nu een paar Internationale wedstrijden gereden en de eerste twee wedstrijden van het Italiaanse kampioenschap zijn ook al achter de rug. Hoe erg vind je het dat je er niet bij was? Intussen ben je volop aan het trainen, hoe verlopen die? Waar en wanneer is je eerste wedstrijd? 
Ja die voorjaarswedstrijden was wel erg dat ik die moet missen maar er zit niets anders op. Ik rij volgende week wel de 3 de wedstrijd van het Italiaans kampioenschap in Castelione del Lago mee, da's toch al leuk dat ik daar aan de start kan. Momenteel ben ik in Italie tot volgende week woensdag en heb al heel wat rondjes afgelegd en dat doet me goed, het verloopt allemaal heel goed. Verder ben ik erg blij dat ik daar reeds kan starten want het zal deugd doen om tussen de anderen te staan.

Hoe is de structuur in je nieuwe team en is die verschillend met je oude team? Wie is je monteur of heb je meerdere monteurs? 
De structuur in het nieuwe team is natuurlijk fantastisch, het is een fabrieksteam en er word heel professioneel gewerkt. Ik heb 2 monteurs ter beschikking, Guampiero een italiaan voor de GP wedstrijden en het Italiaans kampioenschap en trainingen in Italië. Daarnaast heb ik een Belgische monteur Luc Thuwis voor de BK wedstrijden en andere wedstrijden buiten de GP's. Ook zal Luc zo vaak mogelijk meegaan op trainingen in en rond België. Via deze weg wil ik beide heel hart bedanken voor de inzet die ze hebben voor mij !!!

Vertel eens iets over je nieuwe helmmerk? Ik heb gehoord dat je ook een nieuwe sportdrank als sponsor hebt vertel ons daar eens wat over. 
Inderdaad, we rijden met een nieuw helmen merk een fanatische helm, met een perfecte pasvorm, licht en erg knappe look. De naam van de helm is Just1 een nieuw Italiaans merk. En ja ik heb ook een nieuwe sportdrank als sponsor, alles nieuw kan je wel zeggen. De sportdrank is van Herbalife en noemt 24. Ik ben er ook heel erg blij mee en is een heel goed product voor Topsporters en andere sportievelingen, het is ook nog niet zolang op de markt die 24 lijn van Herbalife dus probeer maar eens, mits wat opzoek werk kom je wel bij de juiste mensen uit. En anders vraag je het me maar dan zeg ik wel met wie ik werk voor 24.

Als afsluiter van dit eerste korte gesprekje wil ik iedereen bedanken! Husqvarna en Ricci Racing, mijn ouders en mijn vriendin, alle sponsoren, de vele supporters, en zeker Luc Goffin van Empire Logomats die alles voor mij geregeld heeft opdat ik nu bij Ricci racing kan rijden! En natuurlijk ook jij bedankt Geert voor het interview in mx-world voor mij nog steeds één der beste websites. groeten Nick #590