MX World

05/03/2012 12:44 - geplaatst door Marcel Dirks

Wie over het ONK spreekt denkt per direct aan Jeffrey Herlings, Ken Roczen, Jeremy Van Horebeek of andere grote talenten. Maar het ONK is ook de Belgische jeugd in de 85cc klasse. Thor it voor meer info.


Elk jaar doen verschillende jeugdrijders de moeite om aan te treden in het erg sterk bezette ONK. En niet zonder succes want afgelopen weekend wisten heel wat jongens kostbare punten mee te brengen uit het Brabantse Oss.

Topsport Vlaanderen rijder Cyril Genot kan de beste punten voorleggen met een 4de plaats in de tijdstraining en een erg knappe 9-7 in de reeksen werd hij in totaal 8st sterkste van een prachtige dag. Verder was het ook voor Jordi van Mieghem een goede dag met een 13de tijd en 17 en 13 in de reeksen werd hij 14de in het dagklassement. Voor Thomas van Erum zat er jammer genoeg minder in hij wist 23ste te worden in de tijdstraining en wist in de openingsreeks nog erg knap als 15de binnen te komen maar moest jammer genoeg een nul score laten optekenen in de herhaling. Wat hiervan de reden is weten we jammer genoeg niet. Door zijn goed resultaat werd hij toch nog 18de algemeen.

Verder waren er ook erg sterke prestaties van Yannick Vertommen 10de tijdtraining en 0-14 in de reeksen met als 17de algemeen. Nolan Cordens van zijn kant voelde zich blijkbaar in zijn sas op de erg zware baan met een 18de tijd in de officiƫle training en een 10-12 in de reeksen wist hij beslag te leggen op de 12de stek algemeen.

Voor nieuwkomer in de 85 grote wielen Jarni Kooij waren er jammer genoeg nog geen punten weggelegd, alhoewel de snelheid er zeker is. Hopelijk kunnen we binnenkort wel melden dat de 11 jarige Jarni ONK punten heeft behaald.