MX World

16/02/2012 22:06 - geplaatst door Marcel Dirks

Na een erg koude winterperiode staat er dit weekend de eerste Internationale wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. En één van deze zeer in het oog springende wedstrijden is deze van Valence. Thor it voor meer info.


Zeven weken voor het starthekken zal vallen bij de eerste Grand Prix van het jaar, zullen een pak GP rijders uit de MX1 en MX2 het dit weekend opnemen in het Zuid Franse Valence. Met de harde vorst was het de afgelopen weken geen prettige bedoening en zullen velen gedacht hebben dat het dit jaar geen cross zou zijn in Valence, maar het circuit ligt er perfect bij!

Ondanks dat er ook in Mantova word gereden kan men in Frankrijk op heel wat belangstelling rekenen dit jaar. Niet minder dan 12 WK teams zullen present zijn, en daaronder toch wel enkele van de topteams; Rockstar Suzuki Geboers, Honda LS, Monster Yamaha Rinald Team, Nestaan KTM JM Racing, Dixon Monster Energy Yamaha, Honda HDI, Suzuki Europe.... zijn maar een paar van de smaakmakers dit weekend.

Velen zullen dus maar wat graag het wederoptreden willen zien van onze Belgische hoop op een nieuwe Wereldtitel, Clement Desalle met zijn nieuwe ploegmaat Tanel Leok. Anderen zullen dan weer uitkijken naar de strijd in de MX2 met de kersverse Suzuki Europ rijders Petar Petrov en Harri Kulas die vast en zeker de KTM tandem Glenn Coldenhof, Jake Nicholls aan de stok zullen krijgen...Maar wat gedacht van Arnaud Tonus iemand die steeds tot de laatste meters knokt voor zijn plaats.

Wij van onze kant kijken dan met iets meer aandacht hoe de Belgen het zullen doen, zien of Jurgen Wybo en Yentel Martens hun goede winter kunnen doortrekken en zeker ook naar de jeugd van het Kemea Reytec Yamaha team

Leuk om weten is dat Steffi Laier haar eerste optreden zal doen dit jaar op haar Kawasaki, samen met Livia Lancelot zullen de dames aan de start verschijnen in de MX2 klasse.

Je kan de wedstrijd volgen via volgende link; www.bto-chrono.com