MX World

16/01/2012 14:45 - geplaatst door Marcel Dirks

We vernamen deze morgend het jammerlijke nieuws dat WEC Endurorijder Mika Ahola is overleden aan de gevolgen van een valpartij.

De Finse rijder is een begrip in Enduro middens, Mika is tot nu toe de enigste rijder die zowel in E1, E2 en E3 wist Wereldkampioen te worden. Onafgebroken en dit van 2007 tot nu bracht hij de titel mee naar zijn trouwe werkgever HM Honda. Mika zou voor volgend jaar de overstap hebben gemaakt naar het Spaanse Jotagas. Maar reeds eerder deze maand totaal onverwacht melde hij dan definitief te stoppen met de competitie, waren dit de eerste tekenen dat het niet goed met hem ging?

Nu is Mika afgelopen nacht overleden aan de gevolgen van een eerder opgelopen val tijdens training. De echte reden van het overlijden is tot op heden niet geweten maar er zijn vermoedens dcat er vitale delen tijdens die val zijn geperforeerd en dat deze de uiteindelijke dood tot gevolg hebben gehad. Weer anderen beweren dan weer dat het te maken heeft gehad bij de verwijdering van een nier na deze val en dat daar complicaties zijn bij opgetreden....

Wij wensen in elk geval de getroffen familie en vele vrienden veel sterkte toe in deze dagen.