MX World

11/01/2012 12:10 - geplaatst door Marcel Dirks

De nu 21 jarige Zultenaar Jaimy Deleersnyder zal volgend seizoen aantreden op een Kawasaki 450. Kawasaki Benelux en Lionel Viaene zijn blij met deze overeenkomst, meer nog te weten dat Jaimy vorig jaar heeft laten zien nog over een pak groeiprogressie- te beschikken. Jaimy werd erg knap vierde bij de natioanelen in de BMB en mede door dit resultaat wordt hij nu verplicht om door te schuiven naar de Inters MX1. Thor it voor meer info.


Na twee mooie seizoenen op de Honda Vandevelde by Dirk Tanghe Racing, zal hij nu dus voor Kawasaki gaan aantreden. Jaimy kijkt er erg naar uit om zijn kansen te verdedigen, maar laat ook weten dat hij steeds in een goede verstandhouding heeft kunnen werken met Dirk Tanghe en erg blij is dat hij hem in zijn eerste jaar op de Honda de titel heeft kunnen schenken dit was in 2010 bij de Inters B van de MCLB.

Jaimy had ook een leuk aanbod om Europa in te trekken, maar dit was dan wel op een MX2 motor. Na gesprekken is er besloten om deze stap niet te zetten daar de MX2 motor niet echt met de rijstijl van Jaimy past.

Voor komend seizoen kan Jaimy over de nodige steun rekenen van Kawasaki Benelux en de zéér goed service door Lionel Viaene zowel tijdens zijn races in de MCLB als die vh het BK in de BMB. Want zoals we weten is Lionel ook meestal aanwezig bij de wedstrijden om het BK en dit om er de service voor Jurgen Wybo te doen.

Jaimy laat niks aan het toeval over en trok reeds naar Spanje om zijn seizoen optimaal voor te bereiden. Volgens insiders gaat Jaimy erg hard op de Kawa en zal hij zeker een toegevoegde waarde worden in de wedstrijden. Jaimy zal dus volgend seizoen MCLB combineren met BMB BK en tal van andere wedstrijden. Als de kans zich immers voordoet dan zal hij deelnames in buitenlandse wedstrijden zeker aannemen.

Via deze weg wensen we Jaimy en het team alvast een leuk een succesvol jaar toe. En we zijn er van overtuigd dat Jaimy bij de Inters MX1 in de BMB geen slecht figuur zal slaan.