MX World

22/12/2011 17:12 - geplaatst door Marcel Dirks

Deze week zijn we aanbeland bij de 21 jarige Dave Van Dun die dit jaar zijn debuut maakte bij de inters A in de VBM rangen. Dave reed een schitterend seizoen...
Thor it voor meer

Mx world: Hoe kijk je terug op het seizoen 2011? Dave: 2011 is voor mij een geslaagd jaar. Na mijn titel bij de inters B vorig jaar volgde de overstap naar de inters A. Mijn doelstelling was top 10 maar het ging beter dan verwacht want ik behaalde een vierde plaats in het kampioenschap met evenveel punten als de derde.Het was natuurlijk jammer om net naast het podium te grijpen. In het FAM kampioenschap werd ik tweede achter Steve Seronval , daar had ik alleen van kunnen dromen want na een val in Paal tijdens de start en een lekke band in Tielt kwam alles toch nog goed. Ook de overwinning in Lommel en de 4 uurscross van Eersel waren mooie opstekers dit seizoen.
Mx world: Je nam deel aan de eindejaarscross in Stekene hoe is die voor jou verlopen? Dave: Stekene is voor mij goed verlopen. Het rijden ging goed alleen jammer dat ik in de tweede reeks mijn kansen op het podium heb verpest door 2 valpartijen. Ik werd toch nog vijfde in de eindklassering.
Mx world: Welke omloop van de drie FAM wedstrijden van dit jaar geniet jouw voorkeur en waarom? Dave: Overslag vond ik het mooiste omdat dit het enige zandparcours was en zand ligt me nu eenmaal.
Mx world: Zijn er veel verschillen tussen de omlopen van VBM en MCLB of zijn die min of meer hetzelfde? Dave: Beide bonden doen natuurlijk heel hard hun best. De bestaande omlopen van VBM zijn het mooiste maar de veldcrossen van MCLB vind ik persoonlijk beter. Daar werken ze met brede omlopen en lange rechte stukken en meer bergen.
Mx world: Wat zijn de verwachtingen voor volgend seizoen? Dave: Dat is een moeilijke vraag voor me ... je weet natuurlijk niet wie je nieuwe concurrenten zijn. Ik ga terug heel hard mijn best doen en wil me in 2012 meer met de kopgroep gaan bemoeien.
Mx world: Hoe ga je met de zenuwen om voor een wedstrijd of zijn die er niet? Dave: Gezonde zenuwen zijn er altijd maar na een week hard werken is motorcross de ideale ontspanning voor me.
Mx world: Wanneer het bord aan de start naar 5 seconden wordt gedraaid, hoe beleef je dit moment ? Dave: Verstand op nul en opperste concentratie naar dat starthek zoals de meeste denk ik.
Mx world: Zijn er mensen die je wil bedanken? Dave: Eerst en vooral wil ik mijn ouders bedanken voor alles wat ze voor me doen maar gelukkig zijn ze niet de enige want zonder de sponsors zou ik deze sport onmiddelijk mogen stopzetten. Dit zijn : Op 't hoog ramen, Comfort Deur garagedeur specialisten, Haan Wheels, Wlm Decals en Design, Van Dijck MX produkten, DT1, Van Dal Trading, Rutter plafond-wand en lichtsystemen en Swinnen Service voor het groot onderhoud van mijn motor. Mijn broer Mike voor de conditietraining, Opa en Oma voor de videobeelden en het steuntje in de rug , meneer Van De Ven als trouwste supporter en natuurlijk ook alle andere supporters en mensen die ik vergeten ben.....Bedankt!!!