MX World

12/12/2011 20:40 - geplaatst door Marcel Dirks

De Duitse Wereldkampioene is gisteren mooi tweede geworden op dag 2 van deze eerste super geslaagde Supercross in Venray. Thor it voor meer info

Steffi kon haar KTM in de eerste reeks van de dag, als eerste door de bocht sturen, maar landgenote Maria Franke had een betere lijn bij de eerste hindernissen en nam resoluut de leiding. Laier kon twee ronden mooi volgen maar maakte toen een klein foutje en moest daardoor een gat laten. Ze werd knap tweede in de eerste reeks.

In reeks 2 nam de KTM Factory rijdster de bende wel op sleeptouw maar wederom was Franke haar in de eerste hindernissen te snel af. Steffi had vooraf al laten verstaan dat haar inactiviteit en trainingsachterstand haar parten speelden op deze dag. Bij het ingaan van ronde drie liet Steffi aan de crew verstaan dat er niet meer inzat dan haar tweede plaats te verdedigen.

Zodoende werd ze op plaats 2 afgevlagd en ook in de eindstand werd ze mooi 2de. Niet slecht wetende dat Steffi pas op woensdag namiddag wist of ze kon starten en dit zonder voorafgaande training en een inactiviteit van 8 weken.


foto's: Willy van Thillo en Steffi Laier