MX World

11/12/2011 19:14 - geplaatst door Marcel Dirks

Ook de derde dag in Venray werd gewonnen door de Rus Evgeny Bobryshev. Bobby kon van een fout van Matt Goerke profiteren en zo zijn derde overwinning op rij neerzetten. Door deze prestatie kreeg de goedlachse Rus een nieuwe nickname en ging gisterenavond de naam rond als zijnde...."De Beer van Venray". Jurgen Wybo werd achtste, Yentel Martens sloot net de toptien af. Thor it voor meer info



Alles lag open bij het in gaan van de laatste finale voor het Dutch Supercross Championship. Kasper Lynggaard stond met slechts 2 punten voor op Shannon Terreblanche en op korte afstand was Mike Kras ook nog in staat om iets te forceren.

Andere rijders zoals Matt Goerke en Evgeny Bobryshev, deden niet mee in Hardenberg en konden dus geen aanspraak maken op deze titel, zij kwamen rijden op vraag van de organisatie en konden een mooie zakcent verdienen. Matt Goerke hield de eer aan zich en nam de leiding in de eerste bocht, gevolgd door alle andere grote favorieten. Jack Brunell, Bobryshev en de Duitsers Siegle en Ulrich waren ook erg goed gestart. Ook Jurgen Wybo was erg goed gestart en wist in de eerste ronden zelfs een plaats op te schuiven en kon lange tijd op plaats 5 rondrijden. Jurgen kan terugblikken op een super geslaagd weekend, want dit was voor de West-Vlaming de aller eerste supercross van het jaar, na de duimblessure! Jurgen had op zondag behoorlijk veel last van armpump en en tekort aan supercross ritme, toch heeft de Viane Kawasaki piloot alles gegeven wat hij in zich had en mag dus erg tevreden zijn. Andere erg mooie prestatie kwam er ook van Yentel Martens die hiermee onze Belgische eer mee hoog heeft weten te houden. Yentel mag dan ook op de supercross, en zeker de grote SX wedstrijden niet ontbreken want hij is een rijder die steeds het beste van zichzelf geeft.

Twee rijders staken al het gehele weekend boven de rest uit en ook deze mannen deden de finale weer extra kleuren. Iedere deelnemer aan deze finale ging erg goed rond, maar Matt Goerke en Evgeny Bobryshev waren op het wasbord echt top. De ene door zijn soepelheid en meer SX ervaring de andere door zijn wilskracht, doorzetting en overwinningsdrang! Bobby die weinig supercross ervaring heeft, maar het super graag doet, ging soms letterlijk aan de motor op het wasbord. Door de enorme kracht die de Rus heeft wist hij zich telkens doorheen deze moeilijke sectie de slaan en het gat op Matt Goerke dichten. Iedereen zat op het puntje van de stoel, op de afgeladen tribunes, en keken uit naar een duel tussen beide rijders. Zover kwam het niet want Matt bleef met de voetsteun haperen aan een strobaal bij het neerkomen en viel hard, exit Goerke. Door het uitvallen van Goerke was de wedstrijd gereden en kon "De Beer van Venray" een drie op drie neerzetten. Jack Brunell die een gecontroleerde wedstrijd reed wist mooi 2 te worden voor de Duitse tandem Ullrich - Siegl. Mike Kras werd vijf voor Shannon Terreblanche, Lynggaard en op plaats 8 was het Jurgen Wybo. Voor Martens was de acht minuten wedstrijd eigenlijk iets te weinig want hij strandde in het wiel van Rob v. Vijfeijken, hierdoor wist Yentel toch de top tien af te sluiten.

De Nederlandse supercrosstitel gaat uiteindelijk toch naar Kasper Lynggaard, dit door de andere puntentelling die de MON hanteren. Lynggaard en MX Dreamteam piloot Terreblanche eindigde gelijk in punten, in dit kampioenschap. Mike Kras die vorig jaar met het nummer 1 bord kon rondrijden werd nu derde in het kampioenschap.

Bobryshev, Brunell, Ullrich, Siegl, Kras, Terreblanche, Lynggaard, Wybo, v Vijfeijken, Martens