MX World

23/10/2011 21:08 - geplaatst door Marcel Dirks

De MCLB Federatie mocht de afsluitende wedstrijd organiseren van de FAM Federation Cup. Met het mooie weer was er veel volk aanwezig op de perfect aangelegde omloop. Ook waren er weer tal van rijders achter het starthekken in alle reeksen van de dag! Thor it voor meer info


Wie anders dan Steve Seronval zou vandaag laten zien dat hij nog steeds de snelste Inter is in de liefhebbers rangen! Opmerkelijk feit van deze organisatie was dat Seronval in reeks 2 sneller over het circuit denderde dan in de openingsmanche! Manuel Priem hield met een Tweede plaats in de openingsreeks de kansen gaaf voor de eindzege. Torpjurn Van Hoe erg goed op dreef de laatste weken, kon Eric Foguenne op 4 seconden houden. De top vij werd afgesloten door een sterke Jeffrey Dewulf die meteen eerste MX2 rijder werd. Marco Stallmann en Ronny Van Hove sloten dan weer de top drie bij de mX2 af.

De tweede reeks werd een copy van de eerste met dit verschil dat Seronval nu nog sneller over het circuit vloog. Wederom was Manuel Priem de sterkste man na Seronval en dit keer was het Foguenne die Van Hoe de loef kon afsteken voor de derde podiumtrede. Bij de MX2 was Jeffrey Dewulf op weg naar de zege tot een probleem met de bril hem in de pits deed belanden. Als een bezetene ging de KTM rijder nog in de aanval maar strandde dit keer op de derde plaats bij de MX2. Winnaar werd Marco Stallmann voor een erg attente Van Hove die nu dus een plaats beter deed.

In de daguitslag bij de MX1 is het dus op 1 Steve Seronval        2 Manuel Priem     3 Eric Goguenne
                                         MX2                          1 Marco Stallmann    2 Jeffrey Dewulf     3 Ronny Van Hove
                                         MX1B                       1 Jochem Walckiers 2 Junior Decouter  3 Christophe Montant