MX World

28/09/2011 08:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Het hing al een tijdje in de lucht maar het werd vanmorgen door Kawasaki bevestigt, Joël Roelants zal in 2012 aan de start van zijn laatste jaar WK MX2 verschijnen op een CLS Kawasaki. Roelants wordt bezien als een van de beste MX2-rijders en het team hoopt dat hij zijn zandervaring kan overbrengen op het team. Nog een grote verandering binnen het team is dat Adri van Beers werd binnengehaald, Adri is al jaren nauw betrokken in het WK en zal het MX2-team van CLS Kawasaki gaan leiden....

Lees verder bij Thor

Door de leeftijdslimiet zal Joël Roelants volgend jaar zijn laatste jaar in de MX2-klasse rijden, hiermee krijgt TOmmy Searle een ervaren rijder naast zich die al verschillende podiumplaatsen behaalde. Joël wordt bekeken als een van de beste zandrijders en met de teambasis kortbij huis zal hij ten alle tijde gebruik kunnen maken om de Pro Circuit Kawasaki te testen. Naast het WK MX2 zal Roelants uitkomen in het Open Nederlands Kampioenschap.

Een andere grote verandering is dat er een akkoord kwam tussen CLS Monster Energy Kawasaki Pro Circuit en Adri van Beers. De Nederlandse eigenaar van het Van Beers Team is al heel wat jaren betrokken in het WK Motorcross en zal vanaf nu deel uitmaken van CLS Kawasaki. Hij moet met zijn ervaring het MX2-team gaan leiden, de bedoeling is om opnieuw naar een hoger niveau te stijgen. 

Joel Roelants: "Ik ben er van overtuigt dat ik volgend seizoen betere resultaten kan behalen door bij het CLS Monser Energy Kawasaki Pro Circuit Team te gaan rijden. Het is een sterk team en ze hebben een van de beste motoren in de MX2-klasse. Het is als een droom die uitkomt voor mij, ik vind de Kawasaki een schitterende motor. Het was een moeilijk jaar voor mij maar ik denk dat de mensen wel konden zien waar het foutliep en dat ze weten tot wat ik in staat ben als ik in goede vorm ben en alles goed inorde is. Ik leerde Tommy Searle twee jaar geleden kennen in de US toen ik daar was om me voor te bereiden in de winter, ik weet zeker dat hij een sterke teamgenoot is. 

Adri Van Beers: "Ik ben met mijn team al heel wat jaren betrokken in het Wereldkampioenschap maar zonder echte fabriekssteun is het onmogelijk om voor de podiumplaatsen te rijden. Nu ben ik partner van het CLS Team en ik verheug me op de samenwerking met Harry Nolte. Ik ken hem al heel lang, ik was zelf een motocross-rijder in het verleden en zal al mijn ervaring overbrengen naar het team."