MX World

11/09/2011 18:36 - geplaatst door Marcel Dirks

Het is nog afwachten op het officiële persbericht, maar uit verschillende bronnen konden we optekenen dat de overgang van Joël Roelants naar het Monster Energy - Pro Circuit-CLS Kawasaki team een feit is.   Thor it voor meer info


De drievoudige Nederlandse MX2 kampioen kende een wisselend seizoen en wil volgend seizoen in zijn laatste jaar bij de MX2 een mooi resultaat neerzetten. Joël Roelants komt bij CLS trouwens bekend volk tegen, want hij werkte al eerder samen met technisch directeur Harry Nolte en Itto Smolders. Nestaan-JM Racing:
De Brit Jake Nicholls zou dan weer de plaats van Roelnants  bij het Nestaan-JM Racing-KTM team innemen. Naast Roelants zal ook Jordi Tixier het team verlaten, de Fransman schuift door naar het KTM-fabrieksteam. Pascal Rauchenecker blijft bij JM Racing en zal het het gezelschap krijgen van de Nederlandse belofte Glenn Coldenhoff uit het Jumbo-TVE-Yamaha team. Ice1 Kawasaki: Vorig jaar was de jonge Australiër Dean Derris al op zoek naar een plaatsje in het WK.
De voorbije GP’s was Dean die pas 21 is al een opmerkelijke gast in de GP paddock. Ondertussen wordt ook duidelijk waarom. Na het Australische Super-X kampioenschap waar hij in de Lites uitkomt, zou Ferris de overstap maken naar het WK MX1. Alles wijst erop dat Dean voor het Ice-1 Kawasaki team van Kimi Räikkönen zal rijden.