MX World

12/08/2011 22:55 - geplaatst door Marcel Dirks

Aankomende Maandag is het dan weer zover. Het is dan Moederdag in Antwerpen en omstreken en in Costa Rica en Congo viert z’n Nationale feestdag maar wij motorcross liefhebbers, wij vieren het monument dat de Keiheuvel is!

Klik op “thor” en lees de voorbeschouwing voor de 2011 editie!

KMC Mol heeft dit jaar zichzelf overtroffen en heeft ondanks de blessures van Steve Ramon, Joshua Coppins, Marc De Reuver en in extremis BK Leider Ken De Dijcker een ijzer sterk deelnemersveld bij elkaar gekregen en dit in een tijd waarin de meeste piloten risico’s willen vermijden en hun focus ligt op hun hoofddoel “Het Wereldkampioenschap”.

Maar dat gezegd zijnde kijken we even naar het ijzersterke deelnemersveld dat onder andere bestaat uit. Jeffrey Herlings, Evgeny Bobryshev, Tanel Leok, Max Nagl, Joël Roelants, Michael Van Wezel, Marvin Van Daele, Nick Triest, Jeremy Delincé, Kevin Strijbos, Clément Desalle, Jeremy Van Horebeek, Jonathan Barragan, Davide Guerneri, Petar Petrov, Herjan Brakke, Shaun Simpson, Yentl Martens enzovoort. U ziet het al een hele boterham een zeer breed veld en dan heb ik nog jongens als Cedric Lieber, Michael Hool en andere er van tussen gelaten. Jongens die ook aardig met een motor kunnen rijden.

Maar nu u de belangrijkste namen opgesomd gekregen heeft gaan we even kijken wie kans maakt op een plaatjes op de erelijst van de keiheuvel…

Natuurlijk beginnen we met Jeffrey Herlings. Volgens Ken Roczen en volgens zichzelf de snelste zandrijder op de wereld en laat de keiheuvel nu net zand zijn! Het is enkel nog afwachten hoe de jonge Nederlander z’n debuut op de KTM 350f zal verteren, als hij daar op knalt als op z’n 250f machine zou JH84 weleens Steve Ramon kunnen opvolgen op de erelijst. Maar makkelijk word dit niet want naast de overschakeling van 250 naar 350 zal hij ook voorbij Evgeny Bobryshev moeten. De 4de in de MX1 WK stand liet in de Grand Prix van Lommel zijn “Zand Snelheid” al zien. Op een indrukwekkende wijze trok de sterke rus z’n Honda over de bulten en kippen en dat zal hij in Balen wederom naar hartenlust kunnen doen. In Lommel liet niet enkel Evgeny Bobryshev een visitekaartje achter maar ook Max Nagl en Jeremy Van Horebeek lieten zien wat ze konden. Beide legde beslag op de  derde plek in het einde klassement. Nagl in de MX1 en Van Horebeek in de MX2. Max Nagl was bovendien vorig jaar derde na Steve Ramon en Marc De Reuver die beide nu out zijn.

Naast bovengenoemde zijn ook teamgenoten en voormalig winnaars Clément Desalle(2009) en Kevin Strijbos(2007) favorieten voor de dagzege. Bovendien kan Clément Desalle door de blessure van Ken De Dijcker terug de leiding nemen in het Belgisch Kampioenschap. En alsof dit zestal favorieten nog niet voldoende is vernoemen we ook nog even Joël Roelants - die vorig jaar schitterende presteerde op de Keiheuvel en dat toen als 250cc tussen 450cc piloten – en Tanel Leok.

Het lijkt er dus op dat we meer dan voldoende favorieten hebben en met “darkhorses” er tussen als Shaun Simpson, Jonathan Barragan, Nick Triest, Michael Van Wezel en Marvin Van Daele kan en zal het een zeer leuke klassieker op de keiheuvel worden! Allen daar heen!

PS: De mensen van “Red de motorcross” zullen op in Balen met een stand staan om “Red De Motorcross” T-Shirts te verkopen. Lever uw bijdrage en steun uw sport!