MX World

16/07/2011 19:16 - geplaatst door Marcel Dirks

De Belgian Bulls is een groep Enduro-rijders die houden van het extreme gedeelte van de endurosport. Zo zit er momenteel een groep enduristen in Roemenië om mee te doen aan (een van) de zwaarste enduro-wedstrijden ter wereld. De Romaniacs is een vijfdaagse die vandaag (zaterdag) begon met de proloog in de straten van Sibiu.

Thor it om meer te weten over de Belgian Bulls waarvan het hobby-team gesteund werd door www.wlm-decals.com

In de Hobby-class vinden we Jean Paul Vaele terug, de Racing Center-rijder komt net als Berlingieri voor  de derde keer in actie in de Romaniacs en kon al enkele eerdere edities uitrijden. Jean Paul hoopt om dit jaar op een klinkende overwinning in de Hobby-class. Net als Jean Paul komt ook Pancho Vanhees uit in de hobby-class, Pancho komt al voor de tweede keer in zijn nog maar korte enduro-carriere naar de Red Bull Romaniacs. Vorig jaar kon hij het nog niet redden maar dit jaar maakte de Belgian Bull een grote progressie en hoopt om deze tweede editie uit te rijden. In de hobby-team-class komen drie Belgian Bulls in actie. Marcel Dirks (Mxworld) was de drijfveer achter dit team en maakt dit jaar pas kennis met de Red Bull Romaniacs, hij komt als enige Belgian Bull in actie op een viertakt Husaberg terwijl de anderen allemaal op een KTM 300 tweetakt in actie komen. Als tweede rijder krijgen we Ronny Terwingen aan de start, Ronny is bezig aan zijn vierde enduro-seizoen, hij zou in actie komen met een andere rijder die er door een blessure niet bij kan zijn en vond nog onderdak bij Marcel en Jean Gabriels. Jean is de oudste Belgian Bull maar met zijn jarenlange ervaring en zijn enorme kracht kan hij dit team heel wat bijbrengen. Je kan de Belgian Bulls volgen op deze link  maar we zorgen op Mxworld ook elke dag voor een update van de Belgian Bulls in deze zware enduro-race die maarliefst vijf dagen duurt en op zaterdag begint met een proloog in de straten van Sibiu. De Belgian Bulls kregen de steun van WLM Decals, DT1-Airfilters en Mxworld, wij wensen hen veel succes.

Vandaag werd de proloog gereden:

In de voormiddag, bij het rijden van de kwalificaties steeg het kwik vlotjes tot over de 30 graden terwijl in de namiddag er hevige onweerdbuien over Sibiu kwamen waardoor de proloog er wel heel erg moeilijk kwam bij te liggen.

Het hobby-team kwam als eerste in actie met een 9de tijd voor Marcel, een 15de tijd voor Ronny en een 38st tijd voor Jean waardoor Marcel en Ronny als enige Belgen naar de halve finales mochten. In die halve finale pakte Marcel een goede start en kon op zowat 3/4de van het traject de leiding pakken maar deze mispakte zich op het stenen/rotsgedeelte waardoor hij tenval kwam en heel wat tijd verloor. Ook teammaat Ronny verkeek zich helemaal op het natgeworden gesteente en kwam hard ten val waardoor hij verder niet meer in actie kon komen. Marcel werd nog vijfde in de kleine finale waardoor het Hobby-team als 13de van start mag gaan tijdens de eerste bosrit op zondag. Die eerste rit zal 128km bedragen, vermoedelijke race-tijd zal rond de 6 uur liggen. 

Jean Paul maakte een goede kwalificatierun, hij werd vijfde waardoor hij ook de halve finale mocht rijden. Die halve finale eindigde hij als 3de waardoor hij de grote finale van de hobby-rijders mocht rijden. In die finale die er ook nat bijlag kwam hij als vierde over de finish waardoor hij net het podium miste. 

Pancho Vanhees eindigde de zaterdag in de voormiddag met een 34st tijd, hij mocht zich toen al klaarmaken voor de zondagrit.