MX World

15/07/2011 16:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weekend kregen we met Evgeny Bobryshev al voor de 5de keer een nieuwe winnaar in 9 GP's. Zelfs WK-leider Antonio Cairoli moest toegeven dat de tegenstand in het seizoen 2011 niet te vergelijken valt met de vorige jaren. Honda kon nog eens juichen, want het behaalde zijn eerste zege sinds de Grand Prix overwinning in Spanje in 2010 waar Tanel Leok won. Dit weekend trekt de GP-caravaan naar Kegums, een circuit waar Desalle traditioneel beresterk is, maar de vraag blijft nog steeds hoe het gesteld is met de schouders van Le Panda...En mag Ken Roczen zijn paradetournee blijven verderzetten, of krijgen we toch nog een gevecht te zien? Klik op "Thor" voor een preview van de Letse GP.

MX1
Naast Steven Frossard mag Evgeny bobryshev zichzelf dé revelatie van het seizoen noemen. De jonge talentvolle Rus blijft maar sterker worden, en na enkele goede prestaties hoort hij nu tot het selecte groepje GP-winnaars. Bobby gaf al aan dat het circuit in Kegums tot zijn favorieten behoort en bovendien won hij er vorig jaar de kwalificatiereeks, dus zal hij er zeker op gebrand zijn om meteen zijn tweede opeenvolgende zege binnen te halen. Voor de anderen zal het business as usual zijn, maar wellicht zullen de technische en jongere rijders zoals een Steven Frossard, Antonio Cairoli en zelfs een Xavier Boog wel kunnen uitblinken op het springerige circuit van Kegums. Ook David Philippaerts zal zich willen tonen, want een 8ste en een 9de plaats in de laatste twee GP's, zal alleszins niet zijn wat de Italiaanse ex-wereldkampioen in gedachten had. Wellicht zullen de Belgen ook blij zijn dat ze de hardere circuits kunnen omruilen voor een iets zachtere ondergrond. Al zal Clement Desalle zal nog maar eens door de pijn moeten heen bijten, wil hij een kans behouden om mee te doen voor de titel. We wachten wel nog steeds op een doorbraak van onze andere landgenoten, maar vooral Ken De Dycker's resultaten lijken in stijgende lijn te gaan. Krijgen we nog eens een flits te zien van Big Ken? MX2
Ook al zijn de wedstrijden vaak minder spannend, de manier waarop Ken Roczen de overwinningen aan elkaar knoopt in de MX2 blijft toch verbluffend. Zelfs een slipper in de tweede reeks in Teutschenthal kon Roczen niet beletten om als een raket naar de derde plaats te rijden en zo de eindoverwinning veilig te stellen. Vorig jaar wist Roczen in Kegums nochtans geen van de twee reeksen te winnen. De eindoverwinning ging naar Jeffrey Herlings die zich erg goed thuisvoelde op het spectaculaire circuit. Naast Roczen, kunnen we ook van Gautier Paulin en Tommy Searle kunnen we weer veel verwachten, want behoren toch tot de meest technische rijders uit het deelnemersveld. Bovendien vechten zij het duel uit om de derde plaats in het WK en voorlopig heeft Searle maar een voorsprong van 9 punten op Paulin. Misschien heeft die laatste wel moed geput uit zijn reekszege in Teutschenthal, of misschien laat Searle nog eens zien waarom hij terug naar Europa gekomen is.