MX World

02/06/2011 10:12 - geplaatst door Marcel Dirks

Na het goede nieuws dat circuit ‘’Bezuidenhout’’ toegankelijk zal blijven voor motorsport kunnen we u melden dat MC Boekel op 23 en 24 juli aanstaande het Internationaal Jeugdweekend naar Boekel zal halen. Als aanvulling voegt de club er een 125cc tweetakt klasse en een prestigieuze Dealercup (beide) inclusief prijzenpot toe aan het programma.

Thor it voor meer info  

Dit tweedaagse evenement op het thuiscircuit van Jeffrey Herlings in Boekel zal met groot enthousiasme op poten worden gezet door de actieve club die weer in haar ledenbestand kan groeien na dit goede nieuws. Aan faciliteiten zal het niet ontbreken ondanks het korte tijdsbestek in de aanloop naar dit evenement.   Deelname aan dit Internationaal Jeugdweekend + bijklasses is open voor iedereen met een geldig startbewijs. Rijders van een niet bij de MON/IMBA aangesloten bond dienen een daglicentie te  kopen á €10,- per rijder per dag.   Categorieën die tijdens het Jeugdweekend op beide dagen aan de start komen: Quad mini Quad special 50cc 65cc kleine wielen 65cc grote wielen 85cc kleine wielen 85cc grote wielen MX2 Jeugd Veteranen 5-13 jaar 9-16 jaar 5-8 jaar 7-10 jaar 8-11 jaar 10-13 jaar 12-15 jaar 13-17 jaar 36 t/m 70 jaar
Peildatum voor de leeftijd is 1 januari van het lopende kalenderjaar. Het inschrijfgeld voor bovenstaande klasses bedraagt €30,- per rijder.   In de aparte 125cc tweetakt klasse (13-19 jaar) zal er worden gestreden om een prijzenpot van €1000,- voor de top-10 in het totaal klassement. Er worden 4 manches gereden door deze klasse, verdeeld over beide dagen.  Op zaterdag zullen de rijders een manche rijden in het avondprogramma.   Tot slot is er een Dealercup waarbij motorzaken hun beste rijders kunnen afvaardigen om de strijd aan te gaan tijdens drie manches op zaterdagavond 23 juli. Er zijn twee klasses voor deze dealercup. Een Junioren/Senioren en een Nationale/Inter klasse. Een team bestaat uit 3 rijders. De prijzenpot zal € 1750,- bedragen en worden verdeeld over de drie beste teams.   U kunt zich voorstellen dat wij als MC Boekel graag z.s.m. het animo willen peilen onder de rijders, om op 31 Mei a.s. de knoop door te hakken en definitief aan de slag te gaan met de algehele organisatie. Uw aanmelding nu, is dus cruciaal! Het zou ons een deugd doen uw aanmelding te mogen ontvangen, en van dit Internationaal Jeugdweekend +bijklasses een prachtig evenement te maken. Aanmelden voor de wedstrijden kan via info@petertrans.nl   Feest in Boekel! Er is na jaren van procederen voor het behoud van het circuit nu duidelijk iets te vieren in Boekel! Op de vooravond van de wedstrijddagen, vrijdagavond 22 juli, zal niet alleen de bouwvak worden ingeluid, maar ook het behoud van het circuit worden gevierd, waarbij er gratis toegang is tot de feesttent nabij het circuit. De Deejay Art zal er een geweldig feest van maken. Aanvang 21.00uur.   Op zaterdagavond 23 juli zal er na afloop van de laatste manche van de dealercup meteen worden begonnen met een spectaculaire huldiging van de winnaars. Aansluitend is er wederom een feestavond.   Graag tot ziens in Boekel!