MX World

12/05/2011 18:56 - geplaatst door Marcel Dirks

Ken De Dycker en Shaun Simpson zijn dit weekend in de VS aan de slag voor de Amerikaanse Grand Prix in Glen Helen. De LS Honda Racing rijders hebben daarbij één doel voor ogen: opklimmen in het MX1 Wereldkampioenschap na twee moeilijke races in Bulgarije en Nederland. De Monster Energy US GP is de eerste van twee uiterst belangrijke, opeenvolgende overzeese GP’s. Op 22 mei vindt immers de vierde Grote Prijs plaats in Brazilië. De legendarische Glen Helen Raceway in San Bernardino, Californië maakt zich deze week op voor een geweldig evenement voor rijders en publiek te beginnen met twee dagen van amateurraces op donderdag en vrijdag gevolgd door de FIM MX1, MX2 en Veteranen klassen op zaterdag en zondag. 

Thor it voor meer....

Glen Helen werd vorig jaar in laatste instantie toegevoegd aan de WK-kalender, maar nu is de omloop bekend terrein voor de meeste GP rijders. LS Honda Racing’s MX1 rookie Shaun Simpson toonde vorig jaar zijn snelheid op het spectaculaire Californische circuit, waar hij derde werd in de tweede manche. Simpson kampte met zijn conditie bij de warme Nederlandse GP in Valkenswaard, maar de 23-jarige voormalige Britse MX2 kampioen was het afgelopen weekend in vorm tijdens de modderige Red Bull Pro Nationals in Landrake, Groot-Brittannië. De talentvolle Schot moest in beide manches een inhaalrace rijde. Met een tweede en een derde plaats werd hij tweede in de eindstand na Brad Anderson.   Ken De Dycker scoorde in 2010 een vijfde plaats in Glen Helen met gelijke punten ten opzichte van landgenoot Ramon. Ook hij wil zich in de VS van zijn beste zijde tonen. Vooraleer hij maandagochtend vroeg naar de Amerikaanse westkust vloog, finishte Ken tweede na Ramon in de 42e Internationale Motocross van Wuustwezel. In het WK MX1 staan De Dycker en Simpson op dit moment respectievelijk 14de en 16de. 
 Ken De Dycker: "Hoewel ik de tweede manche won in Wuustwezel was ik niet zo blij met mijn manier van rijden.  We hadden het ook moeilijk om de juiste set-up te vinden en eerlijk gezegd zat ik met mijn gedachten al meer bij de de volgende twee GP's! De laatste twee weken heb ik echt hard en intensief getraind. Ik hoop dat mijn werk zijn vruchten zal afwerpen in de VS en in Brazilië. Ik kijk altijd uit naar een wedstrijd in Amerika en ik hou van het circuit in Glen Helen. Ondanks een slechte start en een aantal fouten werd ik hier vorig jaar vierde in de eerste manche, dat geeft mij het vertrouwen voor een sterk resultaat dit weekend. " 
Shaun Simpson: "Na mijn tweede plaats in de eerste ronde van de Red Bull Pro Nationals hoopte ik om in Landrake de leiding te pakken, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.  Aan de andere kant was ik wel blij met zowel mijn conditie als mijn snelheid, Nu heb ik nog een tikje geluk nodig dat me in de eerst GP’s ontbrak. Glen Helen was een beetje een vreemde race voor mij vorig jaar. Ik had er niet het beste gevoel,  hoewel ik er enorm heb genoten van de baan. Glen Helen is ook een lang circuit met rondetijden van meer dan 2 minuten 20. Daardoor lijken de 35 minuten wedstrijd veel korter! Ik denk dat het leuk gaat worden in de States. "