MX World

10/05/2011 23:06 - geplaatst door Marcel Dirks

Omwille van een gedeelde manche voor zowel Frans, Zwitsers als Belgisch kampioenschap enduro, kon deze wedstrijd in de Franse ardennen op grote rijdersbelangstelling rekenen. Naar goede Franse traditie had de organisatie weerom een pareltje van een parkoers uitgezet.

Thor voor meer en de uitslag...

Eén proef vond plaats op en rond een oud mx circuit en de andere "banderollée" op een glooiend weiland. Mede dankzij de ronduit schitterende verbindingsritten langs afwisselend vloeiende grindwegen en dan weer technische singletracks, was deze enduro voor hobbyrijder tot pro genieten van de eerste tot de laatste meter!

Gastrijder Joël Smets had er duidelijk zin in en gaf zijn Husqvarna TE 449 meteen flink de sporen. Samen met het Metzeler 'schoeisel' gaf de motor het nodige vertrouwen wat resulteerde in scherpe chrono's en meteen was duidelijk dat een podiumplaats binnen bereik lag. 3 ronden van 87 km oftewel niet minder dan 261 km op en af de Ardense heuvels in zomerse hitte maar de Husky gaf geen krimp! Goed begonnen bleek uiteindelijk niet half maar helemaal gewonnen want Smets sloot de dag af met de toch ietwat onverhoopte zege in de E2 klasse!!

"Dit voelt super!" Lachte de 42 jarige Smets. "Door mijn drukke bezigheden met de brasserie van mijn vrouw en mx-jeugdbegeleidingsproject MSF, kom ik amper aan trainen toe. Dit bewijst nogmaals het potentieel van de TE 449!" aldus nog de nagenietende ex-wereldkampioen mx.

Er had zelfs meer ingezeten want zonder zijn schoonheidsfoutje rond het middaguur, lag ook de zege in het scratchklassement binnen handbereik. Die ging nu naar de Zwitserse E1 kampioen Robert (KTM) voor Smets en ex-Belgisch enduro kampioen Thierry Klutz (GAS-GAS).

Smets' zege werd mede mogelijk gemaakt door de vakkundige assistentie van het Vangenechten Husqvarna Enduro Team waarvoor trouwens nog meerdere rijders aantraden die allen eveneens keurige resultaten bij mekaar "fietsten" in hun respectievelijke klasse.

Klik hier voor de volledige uitslag