MX World

22/04/2011 17:44 - geplaatst door Marcel Dirks

Hoewel de LS Honda Racing rijders Ken De Dycker en Shaun Simpson niet ver hoeven te reizen voor de tweede GP van het seizoen, is de uitdaging er niet minder om. Na een ontgoochelende GP in Bulgarije veertien dagen geleden zijn De Dycker en Simpson gebeten om in het zwarte Nederlandse zand flink wat punten te scoren. Beide rijders kunnen terug kijken op een geslaagde genereale repititie tijdens de Lotto Trophy/BK motorcross vorige week in Mons. Ken bepaalde er op indrukwekkende wijze de debatten, won twee reeksen en pakte de eindzege terwijl teammaat Simpson er derde werd.

Lees verder bij Thor

Hoewel Valkenswaard een lange geschiedenis van legendarische wedstrijden heeft (de eerste GP vond plaats in 1974, de MXoN in 1991), is de komende GP met de kwalificaties op zondag en de wedstrijden op maandag toch een uitzonderlijke gebeurtenis.

De uitstekende weersomstandigheden van de afgelopen week -en de gunstige voorspellingen voor de komende dagen zullen voor een erg snelle baan zorgen. Ironisch genoeg heeft Valkenswaard in de voorbije jaren onder de GP rijders zijn status als zware zandbaan verloren doordat de de hardere onderlaag steeds meer aan de oppervlakte is gekomen. In vergelijking met Lommel en Lierop, is Valkenswaard misschien wat minder veeleisend, maar toch zullen uithouding en fysiek op het Eurocircuit een belangrijke factor zijn tijdens de twee races van 35 minuten plus twee ronden. Zowel De Dycker als Simpson kunnen sterke resultaten in Valkenswaard voorleggen; Ken domineerde de GP in 2008 met twee overwinningen en Shaun werd respectievelijk 2de en 4de in de MX2 eindstand in 2009 en 2010.

Ken De Dycker: “Mijn twee overwinningen in Bergen vorige week waren een geweldige opsteker want ik had pijn in mijn
linkerheup, been en rug nadat ik tijdens de eerste manche in Bulgarije ten val was gekomen. Daarom had ik vorige week niet met de motor kunnen rijden. De ondergrond in Mons is redelijk vergelijkbaar met Valkenswaard, maar uiteraard is er nog steeds een groot verschil tussen een nationaal kampioenschap en de GP's. Allereerst wil ik twee constante reeksen
neerzetten en vooral beter scoren dan in Sevlievo. Anderzijds zijn mijn verwachtingen behoorlijk hoog na een goede winter, ik voel me sterk en we gaan naar een circuit dat me ligt. Ik denk dat ik komende maandag dan ook moet kunnen vechten voor een podiumplaats."

Shaun Simpson: "Ik had een goede voorbereiding met het BK in Mons, hoewel Valkenswaard een beetje sneller dan wat
we vorige week voor de voeten kregen geschoven. Veel mensen vragen naar mijn doel voor dit weekend, maar ik wil me
liever nergens op vastpinnen. Als ik twee top-10 finishes kan pakken dat zou geweldig zijn. Dat is ook wat ik wilde bereiken in de eerste GP, maar het draaide anders uit. Ik hou wel van Valkenswaard, in de MX2 heb ik er al een reeks gewonnen en hopelijk ligt het deze keer ruw en zwaar! Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.