MX World

03/02/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Ex formule1 piloot en huidig WRC Rally piloot Kimi Räikkönen start met z'n ICEONE Racing project een motorcross team en dat het "the iceman" serieus is mag blijken uit de structuur die op poten is gezet. Thor voor meer.

Foto: ice1racing.fi Want naast Kimi Räikkönen zelf staat er ook nog een ander motorsport symbool aan de wieg van dit motorcross team namelijk Kari Tiainen. Deze 7voudige enduro wereldkampioen zal een grote rol spelen in het ICE1 RACING team want deze neemt de rol van teammanager op zich. "ICE1 RACING" zal bestaan uit twee finse WK piloten en zal ook nog zes finse juniores ondersteunen. De twee WK piloten zullen Toni Eriksson(MX1) en Ludde Söderberg(MX2) zijn. Beide maakte vorig jaar samen met Harri Kullas deel uit van het Finse Motocross Des Nations team. Dat dit hele project een hele inpakt heeft op het motorcross in Finland mag wel duidelijk zijn want het ICE1 RACING team was er overal in het nieuws en heeft er voor gezorgd dat de Grand Prix's met één week vertraging zullen worden uitgezonden op de nationale Finse televisie.   ICEONE RACING from Iceman Media on Vimeo.