MX World

13/04/2018 08:15 - geplaatst door Stingray

Onze ‘Piloot in de kijker’ gaat dit jaar op zoek naar zijn vijfde nationale titel in zijn 15-jarige crossloopbaan. De jonge man uit Lede is de broer van Clint Lievens die in Velzeke de dubbel pakte bij de Nieuwelingen MX1 en de zoon van Kurt Lievens. Henson werd geboren op 3 februari 1999 en is dus pas 19 jaar geworden. Hij is lid van MX-Team De Willemsvrienden die zondag 8 april aan hun organisatie toe waren te Velzeke waar hij de derde podiumplaats behaalde. In 2018 gaat Henson van start bij de Internationalen MX2 op Husqvarna 250cc 4-takt met nummer 56. Beroepshalve is hij ‘keurder hefwerktuigen’.

We laten Henson zijn crossverhaal doen: “Ik ben beginnen crossen toen ik amper 5 jaar was, door mijn vader die toen ook die sport beoefende. Zo ben ik in de motorcrosswereld gegroeid. Het sprak me zeer aan. Ik ben gaan crossen bij VLB, maar na een paar jaren is die bond gestopt.Dan ben ik bij VJMO terecht gekomen. Opgegroeid tot in MCLB, en in mijn jeugdjaren nu en dan eens in Frankrijk en bij BMB gereden.” “ Ik behaalde in mijn crosscarriere toch al vier kampioenentitels: 65cc Automaten, 2014 Beloften, 2015 Juniores MX2, en vorig jaar kampioen bij de Inters Open B. Op mijn titel bij deze Inters B ben ik heel fier. Het was mijn eerste jaar in de hoogste categorie, waar het verduiveld rap gaat. Het tempo ligt er altijd zeer hoog. De titel had niemand verwacht, ikzelf eigenlijk ook niet.” “Ik ga crossen normaal van zondag op zondag, soms eens gaan trainen maar dat valt zelden voor. Nu kan ik mijn werkuren wat aanpassen en zal wel regelmatiger gaan trainen. Het is wel niet zo simpel omdat motorcross nog altijd een dure sport is. Het is natuurlijk een droom om nog kampioen te rijden bij de Internationalen, maar het zal niet makkelijk gaan. Mijn uiterste best doen om dat toch te realiseren. Maar het voornaamste is mij amuseren en plezier beleven in mijn hobby en sport de motorcross. Natuurlijk ook blessurevrij blijven is heel belangrijk, gewoon mijn ding doen en dan komt de rest vanzelf, we zien wel! Nu ga ik in de week regelmatig gaan lopen, fietsen of zwemmen om de conditie te onderhouden.” “Er zijn mensen aan wie ik veel dank verschuldigd ben. Eerst en vooral dank aan mijn ouders, want zonder hen zou ik deze sport niet kunnen uitoefenen. Mercie aan nonkel Stefaan Minne voor de steun die hij mij geeft al mijn ganse crosscarrière, en natuurlijk ook dank aan mijn sponsors Husqvarna Belgie, Motorex, Leon Sagaert Motos Xavier Beel, en Mika Metals. Door hun steun en sponsoring kan ik mijn hobby uitoefenen. En tot slot dank aan MC De Willemsvrienden.”