MX World

22/04/2018 08:05 - geplaatst door Stingray

Marvin Musquin won de  op twee na laatste wedstrijd van het AMA SX kampioenschap. Hij versloeg Eli Tomac en  Jason Anderson in een strakke race die de drie beste SX-ers meteen bij mekaar bracht.

Want holeshot Christian Craig kon de druk van het leiderschap niet aan en ging in de eerste ronde in de fout. Anderson liet Tomac en Musquin voor wat ze waren en concentreerde zich op zijn derde plaats. Vooraan bleef Tomac hardnekkig aan het wiel van Musquin kleven. Op het einde van de formele tijd slaagde hij er in om Musquin van de leiding te verdrijven. Maar Musquin  sloeg toe keihard in de slotronde., alhoewel de slotmove van de Fransman nog stof tot palaveren zal bieden. Zo blijft Marvin de enige die nog roet in het eten van Anderson kan gooien. Jason kroont zich wellicht volgende zaterdag  tot SX-kampioen in Salt Lake City. Hij telt 34 punten voorsprong op Musquin. Ook in de SX 250 is de zaak zo goed als rond. Zach Osborne won de wedstrijd en pakt zo toch weer belangrijke punten op Jordon Smith, die nu op 15 punten volgt. Jeremy Martin schakelde zichzelf uit, maar werd wel de man van de wedstrijd. In de eerste bochten wentelde hij zich in de enige put rond de baan liggen en herstartte als laatste. Hij  reed een heel sterke achtervolging en strandde op luttele meters van Kyle Peters die derde werd. Finale 450 SX: HIER Finale 250 SX: HIER Uitslag SX 450: