MX World

16/05/2018 10:16 - geplaatst door Stingray

Yamaha Motor Europe kondigt aan dat Anthony Rodriguez vanaf komend weekend voor het fabrieksteam van Kemea Yamaha MX2 zal uitkomen. De Venezolaan zal tijdelijk de geblesseerde Vsevolod Brylyakov vervangen. De 22-jarige Venezolaan, die al sinds 2009 in de Verenigde Staten woont, landde zondag in Amsterdan en zal komend weekend starten in het Duitse Teutschenthal, waar de achtste Grote Prijs van het seizoen op het programma staat. Rodriguez heeft net het East Coast Supercross-seizoen achter de rug, waarin hij negende eindigde in de 250cc. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in Minneapolis. De Grote Prijs van Duitsland wordt zijn eerste outdoor race van 2018. Toch is het WK MX2 hem niet onbekend. Vorig jaar startte Rodriguez al in de Grote Prijzen van Lombardije en Portugal. In Agueda finishte hij knap achtste. Anthony Rodriguez - Kemea Yamaha:  "Ik ben heel blij met de kans die Kemea Yamaha met biedt om het MX2 wereldkampioenschap te rijden. Wanneer ik aan een race start, geef ik me telkens 100 procent. Het is mijn plan om dat te blijven doen en om elke dag beter te worden. Ik heb de YZ250F al getest en het viel super mee. Deze motor past echt bij mijn stijl." Erik Eggens - Yamaha Motor Europa MX Racing manager: "Brylyakov is spijtig genoeg een tijdje out met een knieblessure. Daarom hebben we besloten om een andere rijder van een hoog niveau aan te trekken. Ik ben tevreden dat we Rodriguez deze kans kunnen geven. Oke, hij komt uit de supercross en dat is toch iets anders dan motorcross. Maar hij heeft wedstrijdritme en is fit. Natuurlijk zal hij wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de MX2, aan het WK. Al kwam hij vorig seizoen al sterk voor de dag in twee Grote Prijzen. Met de steun van Yamaha en Kemea zal hij opnieuw mooie dingen kunnen laten zien."