MX World

17/07/2018 07:24 - geplaatst door Stingray

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross zijn heel goed verlopen voor CreyMert Racing en Kevin Horgmo! De Noor mengde zich in de strijd om de ere plaatsen waar hij het moest opnemen tegen GP-rijders. Hij ging die strijd aan en werd vierde in het dagklassement! De overwinning ging naar Calvin Vlaanderen, Jago Geerts is de nieuwe kampioen. Op het laatste moment besloot David Braceras-Martinez niet in actie te komen na een stevige valpartij eerder deze week.

Credits: Niek Fotografie.

Wordt vervolgd onder Thor.....

250cc: Na een valpartij in de kwalificatie mag Kevin als elfde een plaats achter het starthek uitzoeken. De start van de eerste manche is heel goed en als derde komt hij uit de eerste bocht. In de eerste ronde wordt Yoeri van ’t Ende gepasseerd en even later neemt Kevin de leiding over van landgenoot Sander Agard-Michelsen. De voorsprong van Kevin loopt vervolgens op naar bijna vijf seconden. Wanneer Vlaanderen op de tweede plaats aan komt heel hij even tijd nodig om de achterstand weg te werken. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd over 30 minuten en een ronde slaat Vlaanderen toe. Hij wint maar Kevin verliest hem geen moment uit het oog om als tweede over de finish te komen.
Ook de tweede manche mengt de FXR-geklede crosser zich direct vooraan in de strijd. De eerste drie ronde heeft de 17-jarige Noor de tweede plaats in handen. Dan komt Rodriguez opzetten en deze werkt zich met geweld voorbij. Kevin komt ten val en zakt hierdoor terug naar de vijfde plaats. Deze weet hij vervolgens vast te houden tot aan de finish en daarmee wordt hij vierde in het dagklassement!

125cc: Afgelopen week tijdens een training op het circuit van Veldhoven kwam David hard ten val. Hij bleef gelukkig zonder zware blessures maar zijn lichaam heeft een behoorlijke klap gehad. Er werd besloten om toch vroegtijdig naar Lichtenvoorde te reizen maar na de kwalificatie training werd duidelijk dat rijden niet mogelijk was. De Spanjaard neemt nog enkele dagen rust en zal dinsdag de motortraining hervatten met Joel Roelants.