MX World

15/08/2018 20:43 - geplaatst door Stingray

Moe, bezweet, plakkerig, hongerig?  't Is allemaal opgelost. Dus beginnen we maar aan een report over de gebeurtenissen op de Keiheuvel.

Klikt U maar gelijk op Thor om alles te lezen


Het sluitstuk van de dag, de eerste manche van de Belgian Masters werd gewonnen door Glenn Coldenhoff.  Na het kampioenschap van Vlaanderen lijkt de Noord-Brabander ook zijn zinnen op de Masters te hebben gezet. Coldenhoff - Red Bull KTM Factory - won voor Kevin Strijbos - Standing Construct KTM en Yentel Martens - Rockstar Energy Factory Husqvarna - misschien de meest aangename verrassing op de Keiheuvel. Pechvogel  van dienst was Shaun Simpson - Wilvo yamaha - die als eerste ging aanvallen, viel en vervolgens op -tig meter van de finish zijn bike zag stukgaan. En daarom lustig duwde en duwde, als was hij in voorbereiding op de Highland games.

Vooraf had Coldenhoff ook al de Trofee Sylvain Geboers op zijn naam geschreven. In de eerste manche moest hij de zege aan Simpson laten, die van de zesde plaats toch leider wist te worden. Misschien was Shaun wel de rapste op de Keiheuvel, maar dan moet je beter starten als vijftiende in de eerste reeks. Prettig dat de Schot toch door knalde tot op de tweede plaats; Kevin Strijbos verspeelde het brons aan Yentel Martens.  Clubrijder Kevin Van Genechten was de beste nationaal 500 cc. Hij versloeg Jochem Walckiers en Denis Wagemans.

Geen Jago Geerts - Kemea Yamaha -  bij de MX2. Daarvoor was Thomas Covington - Rockstar Energy Husqvarna Facotry -  te sterk. De Amerikaan won de Trofee genoemd naar zijn trainer Joël Roelants. Hij haalde het in beide reeksen, waar Geerts echt wel het volk op zijn hand kreeg maar er net in slaagde om de achtervolging tot voorbij Covington de laten dragen. Covington, overigens voor het laatst te zien, wegens straks terug naar de USA om er Zach Osborne te vervangen in de SX.  De Venezolaan Anthony Rodriguez, ploegmakker van Geerts bij Kemea Yamaha werd derde. De Trofee Bart Goelen ging naar 'gelegenheidsrijder' Andy Truyts die met zijn enduromotor TallonV erhelst en Joshua Feytons het nakijken gaf.

Op eenzelfde enduro bike won Axel Roelants de Junioresklasse, ook in de totaalstand. Hij  ging 'Ponderosa Boy' Steven Hendrickx vooraf en ook reekswinnaar Paul Ulrich. Diens landgenoot Tim Munchofen was de betere senior 500 voor Didier Ghaye en Jef Janssen. Die stond in zijn eerste cross meteen op het podium.

Naast Everts en Geerts lijkt ook Matteo Puffet een mini-diamantje in worden. Het Waaltje won de  kwartlitercross bij de juniores Hij moest wel de slotreeks aan Adrien Wagener laten terwijl de luid aangemoedigde Ake Hens derde werd. De senioreszege ging naar Gert Janssen die nochtans niet zovele overschot had op Steffie Laier, de ex-wereldkampioene bij de dames. Michael Dehoux, nog zo'n oude taaie werd derde.

Een internationaal gezelschap bezette het podium bij de Beloften. David Braceras (Spanje), Nikita Kucherov (Rusland) en onze beste man Marnick Lagrou.

Bi de jongste leeuwtjes deed Liam Everts wat hij kon. Maar toen het er echt op aan kwam legde de één kop groteree Kay De Wolf de koers in een beslissende plooi. Everts zat op het podium geklemd tussen De Wolf en Jens Walvoort.

De Keiheuvel 2018: zeer geslaagde wedstrijden in perfect omstandigheden voor heel veel publiek. Een klassieker, die staat als een huis. Dankzij ruim 108 gastrijders...…..