MX World

18/09/2018 14:08 - geplaatst door Stingray

Steffie Laier speelde zaterdag en zondag een vooraanstaande rol in het WK voor dames. Ze bezette in de eindstand de derde plaats. Steffie zette alles netjes op papier. Ze is Duitse, maar de laatste jaren verbleef Laier meestal in België.

Onder Thor leest U haar eigen indrukken.

Credits: MXGP.com en Gino Maes.


Het verhaal van Steffie:
“Er waren heel wat fans afgezakt naar Assen. Dat was nog een extra boost om goed te presteren.”

De kwalificatie:
“Ik zette de 6e tijd, voldoende voor een goede startpositie. Want een reeks is nog altijd wat anders.”

1e reeks.
“Goed mee weg aan het hek, bijna holeshot. Ik ging als 2e door de bocht. Na een paar goede en harde gevechten probeerde ik opnieuw alles te geven in de laatste 2 ronden. Helaas vond ik geen gaatje om te passeren en eindigde slechts 1,5 seconde achter de eerste, Kiara Fontanesi. Het zou mega geweest zijn de reeks te kunnen winnen, maar de 2e plaats was al een grote verrassing voor mezelf.”

“De nacht van zaterdag naar zondag verliep niet zo geweldig. Geveld door een griepaanval werd ik wakker met een hoest, verstopte neus, hals en hoofdpijn.”

2e reeks.
“Ik voelde mij dus helemaal niet in racemodus. Maar ik heb mijn hoofd niet laten hangen en probeerde er het beste van te maken. De start was goed, als 5e zette ik de wedstrijd in. Tot 5 minuten voor het einde kon ik op plaats 4 het tempo bijhouden. Dan ging plotseling mijn lichtje uit... Een geblokkeerde neus en hoestbuien maakten het mij zwaar, ik werd er duizelig van. Maar ik zei tegen mezelf: bijt op je tanden Steffi, dan sta je op het podium. En het lukte! Ik blijf achter met gemengde gevoelens. Gemengde gevoelens, een beetje teleurgesteld omdat er meer in zat, maar aan de andere kant dolblij dat ik eindelijk weer op het podium kon staan!"

Totaal 3de in de GP van Nederland.
“Niet zo slecht voor “de oudste” op de baan!”

“Ik zou dit alles niet bereikt hebben zonder de hulp van de mensen die achter mij staan! Mega bedankt aan de jongens die steeds klaar stonden voor mij, ze weten wel wie ik bedoel. Aan mijn sponsors, alle fans, en supporters naast de baan. Speciaal aan mijn buddy Janiek Blauwhoff, voor de knappe vlag. Aan al mijn helpers, en last but not least, mijn ouders, voor hun altijd uitstekende ondersteuning.”

Steffie.