MX World

20/09/2018 18:09 - geplaatst door Stingray

De KTM-dag in Veldhoven voorstellen is als een open deur in trappen.  De crew van Lemmens Motorsport probeert ieder jaar weer de vorige editie te overtreffen. Dat mocht ik persoonlijk ervaren toen ik collega Kees een keertje mocht vervangen. Die is als vanouds weer de gastheer in het oktoberweekeinde. Hier draait alles - uiteraard - rond het offroad gebeuren.

Lees verder onder Thor....

De centrale as van dit weekeinde is gelegen op de cross- en cart-baan langs het vliegveld van Eindhoven.

Laten we beginnen met het belangrijkste event, de Enduro. Je kan je nu al inschrijven voor deze uit de kluiten gewassen off-road etappe. dat kan via DEZE link. De Enduro rit staat open voor alle merken van motoren en Quads, voor zover ze voorzien zijn van een geldig kenteken/nummerplaat en verzekering en de rijder uiteraard beschikt over een geldig rijbewijs. Iedereen is het er over eens: dit is de mooiste endurorit van Nederland. Over de volle 55 km is er slechts één - jawel een - kilometer asfalt voorzien. De die-hards kunnen zo vaak de rit maken als ze willen/kunnen.

Tweede attractiepunt is de GP-reeks motorcross. Nu al staat vast dat wereldkampioen Jeffrey Herlings partij zal geven aan Glenn Coldenhoff, Jorge Prado Garcia, Brian Bogers, Calvin Vlaanderen, Thomas Kjer Olsen, Roan van de Moosdijk, Kevin Strijbos en Davy Pootjes. Men onderhandelt nog met enkele ander toppers. Bovendien zal er een ruime 'Meet & Greet' worden opgezet. Nooit zal je nog zo dicht bij je favoriete rijder kunnen komen. Wat in Assen technisch niet kon, kan op de KTM-dag!

Naast deze GP-waardige cross mogen ook zowat alle klassen deelnemen aan dit geweldige event.  Er zijn wedstrijden voorzien voor de volgende klassen: 50 en 85 cc (kleine en grote wielen), hobbyrijders MX2 en MX1, en startbewijshouders MX2 enMX1. Inschrijven is wel op voorhand verplicht en dat kan je HIER doen.

Opgelet: hoewel het de KTM-dag is mag er gecrosst worden met alle merken!

Kosten nog moeite worden gespaard om hier een familieweekeinde van te maken. Er zijn diverse demo's, live- en andere muziek, er is gezorgd voor de catering, voor de kinderen is er een speeltuin voorzien. En top of the bill: het weekeinde is volledig gratis toegankelijk.

Maar denk erom: als je wil deelnemen aan de Enduro of de Motocross: nu inschrijven via www.ktm-dag.nl