MX World

21/10/2018 16:25 - geplaatst door Stingray

Al ooit van gehoord? Weston-super-Mare, het Weston gelegen aan de zee? Het ligt aan het uiteinde van het Kanaal van Bristol, of aan de monding van de Severn, al naargelang je van zee of binnenland komt.. Mee? Nog niet zeker? Ik zal helpen: de stad ligt in het noorden van het graafschap Somerset. Het heeft wel wat bekende inwoners zoals John Cleese (Monty Python, Ello, Allo….) en Ritchie Blackmore, de gitarist van Deep Purple

Sinds 2015 heeft Weston-super-Mare ook zijn strandcross. En die wordt vandaag gereden, meer nog, de finale is nog aan de gang als we deze intro schrijven. Dit jaar stonden er meer dan 1.300 deelnemers aan de start, verdeeld over vijf klassen.

We kregen alvast een Belgische winnaar in de Jeugd 85 cc met Jens Walvoort.

Thor voor alle info en uitslagen.

Credits: FB Todd Kellet.


Even bijpraten. De eerste editie werd gewonnen door de gebroeders Nathan en Ben Watson. In 2016 won de piepjonge Todd Kellet voor Tanel Leok . En Kellett deed die zege vorig jaar nog eens over. Hij won voor endurorijder David Knight en crossman Martin Barr.

En Todd Kellet slaagde er zopas in om voor de derde keer op rij zijn naam op de erelijst van Weston te zetten. Dit keer was hij na drie uur wedstrijd de snelste van 800 rijders. Hij won met een voorsprong van 1.45 minuut op supercrosser Ashley Greedy. Nog in de top vijf: SuperEndurorrijder Billy Bolt, Mel Pocock en David Knight.

Jeugd 65

Jeugd 85 cc

Jeugd 125 cc

Quads en Zijspannen

Inters