MX World

13/01/2019 11:41 - geplaatst door Stingray

Grayan et l' Hopital is zowat een buitenbeentje in het Frnse zandkampioenschap. Bepaalde klassen starten ergens in het bos. De grote deelnemersvelden mogen het strand op. De omloop gebruikt niet zo veel strand maar werkt zich als een héél lange slang door het dennenbos, waar ruimte genoeg is voor een brede baan. Het verslagf vna dag één, mét leuke beelden met een interview van Kelly Verbraeken.

Credits Kelly Verbraeken - FB en Anne Photographie.

Thor!

143 Quads op het strand met een vreemde winnaar. Mathieu Ternynck won voor Anthony Cheurlin en Mike Van Grinsven. Vreemd want het is de eerste keer dat Ternynck punten haal,en dan meteen het volle pond. Mede-favoriet Romain Couprie viel uit met pech. Iets wat ook de Belgen Oliver Vandendijk (r8) en  Tuur Van Hoof (r5) trof. Dat gaf Kelly Verbraeken de kans om te schitteren. Ze werd 26ste in de scratch maar was de beste dame. Helaas, door de nullen van Loon en Saint-Légèr staat ze pas vijfde in het kampioenschap. De scratch wordt aangevoerd door Cheurlin, die profiteert van de pech van Couprie. Die blijft tweede voor Jeremy Forestier.

Bij de Juniores ging de zege naar Mathéo Miot van het Diga KTM Junior Racing Team. Hij won voor de Bitsingenaar (bij Luik) Alexandre Bours. Matteo Puffet werd vierde.  Ondanks de nulscore van Hossegor blijft Miot leider voor Puffet. 

De film van ZATERDAG.

Uitslag Juniores

Uitslag Quads