MX World

18/02/2019 09:43 - geplaatst door Stingray

Wat een mooie winter met aangename temperaturen. Wat we twee weken geleden nog niet voor mogelijk hielden is nu toch echt waar: het is aangenaam buiten, en droog ook. en dat belooft het beste voor het Belgische en Nederlandse seizoen dat volgende week wordt afgetrapt.

Dit was de aanvankelijke kalender:

23 februari (zoals Frank Rottier aangaf) Axel: eerste clubcross.                                                                                                                                                                                                           23 februari AMA SX Detroit, Ford Field Detroit
23 & 24 februari JMS/VLM + BMB Lommel
24 februari Lacapelle-Marival                                                                                                                                                                                                                                                                      24 februari Eersel Zijspan openingswedstrijd.

Daar is - na de afgelasting van 10 februari ook nog de Wintercross van Groesbeek bij gekomen op 24 februari.

Onder Thor gaan we wat dieper in op de affiches voor volgend weekeinde.

Nu het bij ons aan gaat plaatsen we die wedstrijden in de kijker.

JMS/VLM en BMB beginnen er zondag aan op de Heeserbergen in Lommel. Het programma zal daar bepaald worden aan de hand van de opkomst van de rijders. Omdat er veel vreemde rijders verwacht worden posten we onderaan een drietalige boodschap voor de eventuele  deelnemers. De organisatie berust bij BeTeMo. Afgelopen weekeinde presenteerden zij het team. Met 19 rijders is de kans groot dat zij dit weekeinde hun eerste bloemen al veroveren.

In Detroit  kijken we nog steeds uit naar de eerste zege van Ken Roczen. Roczen werd vorige zaterdag in Arlington verslagen met slechts 2/100 seconden verschildoor viervoudig winnar Cooper Webb, die ook de nieuwe leider wordt.

Dan krijgen we Lacapelle Marival. Met ruim 400 aangemelde GP-rijders een superaantrekkelijke formule die het 1300 zielen tellende dorpje in de Lot wellicht doen toestromen op het circuit Geroges Filho.

In Eersel is het 'more wheels time'. Alle zijspannen en Quads worden verwacht op het circuit van MCC De kempen op een perfect geschoven baan. Met als blikvangers uiteraard  de 'locals' Bax-Stupelis.

Groesbeek zag voor twee weken zijn Wintercross in het water vallen. MBC De Zeven Heuvelen herneemt op de nieuwe datum van 24 februari op hun circuit aan de Nijmeegsebaan.