MX World

20/02/2019 12:10 - geplaatst door Stingray

De eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel is nog slechts vier weken van ons verwijderd. De voorbereidingen zijn in volle gang en alles ziet er perfect uit.
In Axel mogen we het professionele Standing Construct KTM team verwelkomen. Dit team is één van de meest professionele teams in de Grand Prix paddock. Dit jaar komen ze met drie sterke rijders aan de start: Glenn Coldenhoff , Max Anstie  en Ivo Monticelli.

Meer onder Thor, credits Ray Archer.

Glenn Coldenhoff is momenteel hard aan het trainen om fit te worden van zijn valpartij van midden december waarbij hij zijn rug, nek en pols blesseerde. Al jaren is de crosser uit Heesch een echte publiekslieveling en dat zal op 17 maart in Axel niet anders zijn. Op het moment dat de wedstrijd in Axel is, mogen we verwachten dat Coldenhoff weer een heel eind fit is zodat hij mee kan gaan doen voor de podiumplaatsen.

Max Anstie was de laatste twee seizoenen al van de partij in de Dutch Masters of Motocross met het Rockstar Energy Husqvarna Factory team. Deze winter heeft hij de overstap gemaakt naar het Standing Construct KTM team en wist zijn eerste wedstrijd van 2019 in Hawkstone Park gelijk winnend af te sluiten. Anstie weet de weg in het zand en behoort in Axel tot de absolute kanshebbers voor het podium.

Ivo Monticelli lijkt deze winter een enorme stap gezet te hebben. Monticelli wist het afgelopen weekend in Hawkstone Park de superfinale te winnen en bleef hiermee alle toppers voor. Voor de Italiaan was dit zijn allereerste grote succes in de MX1 klasse.

Het Standing Construct KTM team is niet het enige team dat naar Axel komt want we kunnen u verzekeren dat het een mini Grand Prix gaat worden op het zandcircuit van RES Axel. Binnenkort meer nieuws over de deelnemers in Axel.  Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Axel kunt u kijken op https://www.resaxel.nl/dutchmastersofmotocross/