MX World

14/05/2019 08:37 - geplaatst door Stingray

Thomas Kjer Olsen heeft een prima GP van Lombardije achter de rug. Hij behoudt de Red Plate, ondanks een voor hem beklemmende eerste reeks. Hij raakte in de problemen in de start van de eerste reeks en kwam door als zeventiende! Niet zo'n beste uitgangspositie in de modder. Maar er sloop geen paniek binnen en Olsen kon stelselmatig opschuiven. Achtste plaats halfweg en zesde aan de finis: al bij al behoorlijk als resultaat. Hij was ook best tevreden over zijn snelheid. In de tweede reeks ontliep TKO de problemen en ronde een omloop af als vierde. Hij zou snel derde worden om in de achtste ronde definitief de tweede plaats te veroveren. Dat volstond zelfs voor de tweede plats n de eindstand.

Credits: Bavo.

Verder lezen onder Thor.

Jed Beaton begon uitstekend aan de eerste reeks. Daarin werd hij derde, zijn beste resultaat dit seizoen. Top tien leek heel lang haalbaar in de slotreeks tot hij in de elfde ronde slecht neer kwam en hierbij zijn motor beschadigde. Zeventiende werd hij uiteindelijk en daarmee zevende in totaal.

Kay de Wolf werd pas 20ste in de eerste reeks maar herstelde de schade met rang zes in de tweede.

Thomas Kjer-Olsen: “Dit was een zware GP, zeker de eerste reeks. In acht genomen dat ik me vast reed n de eerste bocht en ik een pitstop diende te maken voor een nieuwe bril ben ik best tevreden met de zesde plaats. Het is echt niet ideaal zo te moeten werken in de eerste reeks. Maar ik ben kalm gebleven en werkte me stelselmatig naar voor. Ik ben echt tevreden over het rijden zelf. De baan was heel zwaar, maar toch genoot ik van het rijden. Tricky op sommige plaatsen, maar niet al te moeilijk en hier en daar al terug zand dat boven kwam. Het was niet overal even slijkerig. Ik voelde me goed in de tweede reeks, natuurlijk geholpen door een prima start. Ik schoof ene paar plaatsen naar voor en werd tweede. Daar ben ik best tevreden mee."