MX World

22/05/2019 09:27 - geplaatst door Stingray

Voor het Gebben & Van Venrooy Kawasaki team stond afgelopen weekend in het teken van de Grand Prix in het Portugese Agueda. Na het wegvallen van Marcel Conijn, die tijdens een doordeweekse training een blessure opgelopen had, waren alle ogen op beide MXGP rijders gericht.

Meer onder Thor!

Tijdens de kwalificatietraining liet Lupino zien goed uit de voeten te kunnen op dit circuit. Op een 8e positie sloot de Italiaanse Kawasaki rijder deze sessie af. Benoit Paturel kwam niet tot een goede ronde en kwam niet verder dan een 25e startplaats voor de kwalificatierace. Het was Alessandro Lupino die met de Gebben Van Venrooy Kawasaki de kopstart nam in de kwalificatierace. Na de eerste ronde kwam de Italiaan op een 3e positie door en gaf deze niet meer uit handen. Paturel reed na een slechte start naar een goede 17e positie.

Tijdens de start van de eerste manche kwam Lupino direct na het vallen van het starthek in aanraking met Tim Gajser. Het voordeel van een goede startpositie was direct verdwenen, maar de Kawasaki rijder wist zich toch nog de top tien in te knokken. Paturel had een slechte start en kwam niet verder dan een 17e positie.

In de tweede manche zat Lupino er direct goed bij en draaide als 5e de eerste bocht in. Direct zette hij de aanval in maar dit verliep anders dan verwacht. Door het kiezen van een andere lijn kwam Alessandro terecht in een modderig stuk van de baan en viel terug naar een 20e positie. Na een moeizame wedstrijd kwam Lupino niet verder dan een 14e plaats. Hevig balend van zijn fout in de eerste ronde keek de Italiaan met gemengde gevoelens terug op dit weekend. De Fransman Benoit Paturel leek wel een abonnement te hebben op de 17e positie in Portugal. Na een 17e plaats in zowel de kwalificatie alsmede de eerste manche kwam Benoit ook in de tweede manche niet verder dan een 17e positie.