MX World

09/07/2019 07:32 - geplaatst door Stingray

Ik sprak maandagmiddag met iemand die ook al lang mee draait in het wereldje. Een wereldje waarin in België steeds meer gaten vallen in de kalender. Afgelopen zondag was dat bij AMPL. Deze week is dat bij VMCF, volgende week bij VLM, en de BMB telt zowieso al bijna geen koersdagen op de klassiekers en de GP's na.  Elders ook hoor, maak je geen illusies, het is geen rozengeur en manenschijn in de MX. En toch is er uitkomst. Vroeger moesten de FAM-crossen op een zaterdag georganiseerd worden, omdat er geen vrije dagen waren. Als men nu bijvoorbeeld de handen in mekaar zou slaan op  amateur - ik verbeter - alle vlakken in de Belgische scene, dan zou je pakweg 5 extra koersdagen kunnen inlassen. Dat betekent voor ELKE bond die mee doet vijf extra koersdagen. Moet dat de FAM zijn? Bof, noem het zoals je wil, maar sla nu toch eens bruggen over de federaties heen.

Hugh, ik heb gesproken.

Onder Thor kanje zien waar je tot voorbij het weekeinde terechtkan. En dat valt bovendien nog reuze mee.

10 juli 2019: KNMV – Holten, Rijsbergen, Gouda, Nunspeet, clubcrossen.
12, 13 & 14 juli 2019: FFM - Verdun, Master Kids. Een event dat de deelname van 750 deelnemers tussen de 6 en 22 jaar uit 25 landen claimt. Maar dit jaar wellicht de concurrentie zal voelen van het Junior WK op dezelfde dagen.                                                                                                                                                                                                                 13 juli 2019: KNMV – Hellendoorn, Bleiswijk, Ruurlo, clubcrossen.
13 & 14 juli 2019: FIM - Piëtramurata, Junior Wereldkampioenschap. Er reist een flinke delegatie Belgen af.                                                                                                                         13 & 14 juli 2019: FIM – Semarang, MXGP Asia. We zijn benieuwd naar de entry-list.
13 & 14 juli 2019: JMS/VLM Retie.
13 & 14 juli 2019: VJMO/MCLB Wachtebeke.
14 juli 2019: KNMV – Borculo, NK Jeugd. Hummelo, diverse NK en ONK wedstrijden. Alphen (NB), Makkinga, De Cocksdorp, clubcrossen.
14 juli 2019: FIM – Strasbessenbach (D), WK Zijspannen. Bax-Stupelis werken zich los, maar Vanluchene-VDBogaert verweren zich. En wat te denken van de 888 Brown-Chamberlain.
14 juli 2019: FFM – Iffendic. Finale Frans kampioenschap Elite.
14 juli 2019: MON – Eersel.