MX World

10/07/2019 08:38 - geplaatst door Stingray

Je denkt: "We gaan maar eens lekker crossen in Tsjechië op het WK voor oldtimers. Leuk weekendje weg, goedkoop land, leuke mensen, motorcross minded. Maar dat verhaal draaide dit weekeinde helemaal anders uit voor Klein-Brabander Bjorn Verdoodt.

Verder lezen onder Thor!

Die was naar Netolice getrokken. Zijn vriend Guy Calluwaerts getuigt: "Zondag, na afloop van de eerste reeks was hij buiten  met enkel zijn crossbroek onder de douche gaan staan. Die was dus kletsnat. Da's zijn geluk geweest. Hij ging zijn materiaal op orde maken voor de tweede reeks. Hij wilde benzine overhevelen naar een plastic bidon met trechter. Dat gebeurde in de laadruimte van zijn mobilhome. Het was daar wel warm, maar er was nergens vuur. Dan deed zich een ontploffing voor. Vermoedelijk veroorzaakt door statische elektriciteit. Bjorn werd uit de laadruimte geslingerd, helemaal in brand. Hij is dan beginnen rollen en had geluk dat de brandweer  vlak bij hem stond en hem hebben geblust. Ze hebben hem in de ambulance gestoken en naar hospitaal. Met dank aan Hilda (ik denk de vrouw van Van Hoof die nog Maico gedaan heeft) die bij hem gebleven is in het hospitaal . Bjorn was zeer tevreden over de behandeling. Zeer professioneel. Om 20.00 uur is hij in Tjsechië vertrokken en arriveerde om 03.30 uur in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek."

Heftig verhaal als je 't ons vraagt. In elk geval op de ziekenhuisfoto zie je dat den Bjorn het lachen nog niet verleerde. Beterschap gast!