MX World

14/07/2019 18:43 - geplaatst door Stingray

De titel in de 65 cc ging naar de Tsjech Viteslav Marek met een tweede en een eerste plaats in de reeksen. De Australiër Ky Woods won de eerste reeks en werd  derde in de slotreeks; Daarmee klopte hij Lotte van Drunen. De Nederlandse dame  behaalde brons met een drie/vier score, iets beter  dan Kayden Minear (Australië) en thuisrijder Eduoardo Martinelli.  Tyla Van De Poel klasseerde zich als 16de in de totaalstand. Hi werd 20ste in de eerste en 13de in de slotreeks. Maxime Lucas ging in de eerste rees als laatste de baan op en werd nog 26ste In de tweede reeks was de start ook niet goed en Maxime sloot af op de 31ste plaats.

Voor de 85 en 125: Thor!

Foto: Lotte van Drunen, Ky Woods en winnaar Viteslav Marek. Credits FB Lotte Van Drunen


Drie Belgen in de 85 cc, met name Sacha en Lucas Coenen en Baptiste Beernaert. Maar ze speelden niet mee voor de zege. Die ging naar de Italiaan Valerio Late die beide reeksen won. Edvards Bidzans (Letland) veroverde het brons na een 4/2-score en wees zo Luigi Matteo Russi naar het brons.  Lucas Coenen reed twee keer in de punten en werd twintigste algemeen. Broer Sacha haalde in de eerste reeks het laatste punt of en werd 25ste algemeen. Voor Beernaert waren er een 35ste en 31ste plaats weggelegd.

Ook in de 125 cc bleven m we medaille-loos. Sterk deelnemersveld overigens met twee gelijke uitslagen. Mattia Guadagnini haalde het beide keren voor Tom Guyon en Mike Gwerder. Liam Everts veroverde in de slotreeks wel heel wat winst, maar hij was als laatste vertrokken en bleef puntenloos met een 31ste stek. Eerder op de dag finishte hij als zestiende.

We komen in de loop van de week nog op dit WK terug.