MX World

21/07/2019 07:22 - geplaatst door Stingray

In een zinderende finale heeft Cas Valk de 85 cc Dutch Masters titel gewonnen op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Hij moest de dagzege laten aan Karlis Alberts Reisulis die strandde op een punt van de titel.

De 125 cc Master titel was voor Kay de Wolf. 

Meer onder Thor.

In de 85 cc lag de plooi goed na de eerste passage met Reisulis, Valk, Tobias Caprani en Kyle van Zuthphen. Valk raakte niet bij reisiulis die met een kwart minuut voorsprong won. De tweede reeks was kwasi een kopie met dezelfde vier, waar Reisuluis nu  veel meer voorsprong telde, maar bij de afrekening toch de titel aan Valk moest laten. BaptisteBeernaert wasde besgte Belg op 9, mat Junior Bal ook in de beste twintig. De rest volgde later.

Kay De Wolf haalde ook zijn slag thuis. Eigenlijk gebeurde dat al zowat na de eerste reeks waarin Kjelle Verbruggen pa negende werd na een slopende achtervolging. De Wolf veroverde de leiding in de stand, en voegde daar nog eens drie punten bonus aan toe door de tweede reeks ook te winnen. In de eerste reeks had de Wolf het lastig met Dave Kooiker die hem tot enkele mooie duels dwong. Adam Zsolt-Kovacs werd toen derde. In de tweede reeks deed Verbruggen wat hij kon, finishte ook in het spoor van de Wolf, maar besefte dat de titel weg was.Ilan Heriwegh en Robbe Daniels troffen we ook in de top 20.