MX World

22/07/2019 15:52 - geplaatst door Stingray

De slotwedstrijd voor de Dutch Masters werd voor een enorme massa publiek gereden als randanimatie van De Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Een evenement dat meer dan 100.000 bezoekers telt. Voor of tegen: het begon met de cross en die heeft nu al een paar jaar een prominente plaats gekregen o het festival.

In de MX2 ging de dagzege naar Roan van de Moosdijk.  Die versloeg Calvin Vlaanderen en Adam Sterry. Jago Geerts werd tweede in de eerste reeks maar viel uit in de tweede. Zo werd Henri Jacobi niet echt meer bedreigd voor de zege. Hij behaalt de Dutch Masters titel voor Geerts en van de Moosdijk.

In de 500 cc kon Arminas jasikonis  met de vingers in de neus naar de titel rijden. De eerste reeks ging naar Romain Febvre voor Glenn Coldenhof en Jasikonis. Coldenhoff én Jasikonis versloegen Febvre in de slotreeks. Eindstand: 1. Coldenhoff, 2. Febvre, 3. Jasikonis. In de eindstand van de masters haalt Jasikonis het van Coldenhoff en zijn ploegmaatje Pauls Jonass. De overige Belgen: Greg Smets op 11, Kevin VanGeldorp op 15, Tallon Verhelst op 17 en Heikki Geens op 26.