MX World

12/10/2019 20:38 - geplaatst door Stingray

Vrijdag werd er hoofdzakelijk getraind door de meer dan 400 ingeschreven rijders. Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Supermoto rijders , Superquaders, journalisten…. Het was een lange dag. Maar zowat iedereen leerde het circuit min of meer van buiten en zo kwam het dat vandaag sterke tijden werden neer gezet. Twee rijders doken in de kwalificatie onder de 01.19 namelijk de exotische Fransman Axel Marie Luce en Emerick Bunod. Tot de Prestige mannen in de Arena kwamen. De beste Supermotards van de wereld gunden mekaar het licht in de ogen niet. En toen de tijden werden verrekend bleek Thomas Chareye 5/100 van een seconde sneller dan de winnaar van vorig jaar Marc-Reiner Schmidt.

Beste Superquader bleek Cedric Sbinden die Maxime Cluydts, de winnaar van vorig jaar een halve seconde aan de broek  lapte. Leuk om zien ook de piepjonge kereltjes en meiden in de Junior klasse. Bij de Senioren hadden we toch Belgen redelijk onder de mensen met Christophe Bertrand en ex-wereldkampioen Eddy Seel op twee en drie.

Morgen gaat het om de knikkers. Ook de gastrijders komen dan aan de bak terwijl er demo's zijn van FMX (team Gilles De Jong) en stuntrijders (Team Suzuki Katana). Mettet, het is een end rijden voor de Vlaming, maar dan heb je ook wat.

Credits: FB Chareyre: twee wereldkampioenen, Thomas Chareyre en Gerald Delepine samen in Mettet.