MX World

14/11/2019 09:08 - geplaatst door Stingray

Het gerucht deed in de wandelgangen de ronde dat Glenn Coldenhoff op GasGas zou gaan rijden in het WK MXGP. Vandaag maakte GasGas dit hard in een persbericht. Dat betekent voor GasGas dat zij ook actief gaan worden in de motorcross. Hoe die motoren er uit gaan zien weten we (nog) niet, maar we hebben een sterk vermoeden dat de Spaanse motorfietsenbouwer uit Salt (nabij Gerona), die zal bouwen met de hulp van KTM. De KTM holding heeft via een zakelijke constructie een groot belang verworven in GasGas. Daar hebben de Oostenrijkers ervaring mee door van Husqvarna in een mum van tijd en sterk merk te maken.  Vandaag maakte GasGas niet alleen bekend dat ze actief worden in het MXGP WK mét Glenn Coldenhoff maar ook met Ivo Monticelli én met Standing Construct, het team van bouwondernemer Tim Mathys..

Welja, GasGas geeft aan dat er een akkoord is gesloten met Standing Construct voor de afdeling motorcross. Er zijn ook andere akkoorden onder meer naar rally, enduro en extreme enduro toe. Maar laat ons bij de les blijven. Het "Standing Construct GasGas Factory Racing team is het eerste GasGas fabrieksteam in de motorcross. En zo zullen Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli al volgend seizoen op de (rode??) GasGas uitkomen. Coldenhoff werd derde in het MXGP WK 2019 en won naast enkele GP's ook de MXoN 2019. Monticelli liet afgelopen seizoen enkel flitsen zien, die bewijzen dat hij een wissel op de nabije toekomst is. Hij werd elfde in het MXGP WK.

Glenn Coldenhoff: “Toen mijn manager belde met het voorstel om voor een GasGas fabrieksteam te rijden, voelde ik me vereerd. Fabrieksteam worden is een beloning voor veel hard werk en professionalisme. Het is een grote stap voor ons team om een fabriek achter je te hebben. Ik kijk er ongelooflijk naar uit om verder te kunnen werken met die geweldige groep mensen bij Standing Construct. Je snapt wel dat ik supergemotiveerd ben om GasGas te introduceren in de MXGP."

Tim Mathys (Standing Construct GasGas Factory Racing Team) : “Dit is een belangrijke nieuwe s tap in het verhaal van Standing Construct. 2019 was tot nog toe ons beste seizoen ooit. We zagen de betere prestaties van Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli. We waren als team in staat om hen te geven wat ze nodig hadden voor die goede resultaten. Met onze ervaring zijn we vol vertrouwen naar het nieuwe hoofdstuk met GasGas toe. Het is een hele eer om het eerste team te zijn die de kleuren van GasGas mogen dragen. Ik kan dan ook niet anders dan het GasGas race management van Piere Mobility AG danken. Met GasGas veranderen we van kleur, maar niet van ambitie om top te zijn in de MXGP."

Robert Jonas, VP Motorsports Offroad, licht tegelijkertijd een tipje van de sluier op: “GasGas is een nieuw fascinerend hoofdstuk voor onze motorsportafdeling. Het is een sterk en herkenbaar merk. We zijn echt opgewonden om te zien hoe we dit  kunnen introduceren in het nieuwe seizoen. Toen we beslisten om met GasGas naar het MXGP-verhaal te trekken was er geen betere keuze dan Standing Construct. Tim en zijn crew hebben de passie en de kennis om hun job te doen. Dat kon iedereen zien in 2019. We mikken op wereldwijd succes op de circuits."

Blijft de prangende vraag hoe motoren en teamkledij er uit zal zien. Maar daar zal snel en antwoord op komen want  over enkele dagen starten de voorbereidingen op seizoen 2020.