MX World

01/05/2020 10:57 - geplaatst door Stingray

Ik weet het, iedereen zit te popelen om de crossmotor aan de gang te trappen. In theorie lijkt dat mogelijk. Maar er is ook zoiets als de praktijk. Op dit ogenblik weten we dat de vier permanente circuits al het mogelijke doen om zo snel mogelijk hun faciliteiten te kunnen openen. Maar dat zal onder bepaalde voorwaarden zijn. Nog vooraleer die bekend zijn zou MXWORLD.BE iedereen willen aanraden om deze strikte maatregelen op te volgen en zeker te luisteren naar de directieven van de circuit uitbaters. Een strikte timing is er voor de crossers nog niet. Maar ze komt.

Ondertussen is er wel gelegenheid voor enduro- en baanmotorfietsen om vanaf maandag de weg op te gaan, recreatief. Ook weer onder bepaalde voorwaarden.

Hoe dat moet leest U onder Thor, daar staat de publicatie van de VMBB.

Persbericht website VMBB: 

Beste motorrijder

GOED NIEUWS
De kogel is door de kerk. Volgens het MB van 30 april 2020 mag men vanaf 4 mei 2020 de motor gebruiken voor een buitensportactiviteit.
Dit betreft dan echter wel een rondrit die thuis start en eindigt zonder onderweg een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden of zogenaamde ‘hotspots’.
Je mag een bijzitter die woonachtig is onder hetzelfde dak meenemen op de motor en met maximum 3 motoren samen rijden.
Wij roepen wel iedereen op dat jullie ten allen tijde de veiligheidsregels en de verkeerswetgeving respecteren om extra druk op de hulpdiensten te vermijden en om iedereen te laten zien dat recreatief motorrijden een sport is die anderen respecteert.
VEEL PLEZIER!