MX World

02/08/2020 19:03 - geplaatst door Stingray

Vijf knakkers domineerden de reeksen van de Inters MX2 Dt waren Jago Geerts, Roan van de Moosdijk, Mathys Boisramé, Mikkel Haarup en René Hofer.  Hofer werd uiteindelijk vierde door Haarup voor te blijven in de slotreeks.

Eigenlijk behoorde ook Simon Laengenfelder bij de betere rijders. Maar hij viel vroeg van de motor zodat het vernoemde vijftal  de koers naar hun hand zette. Meer bepaald door Jago Geerts. Hij slaagt er telkens in om als eerste de bocht te ronden. Het duurde wel even in de eerste reeks eer hij los raakte van van de Moosdijk, nadat die in de derde ronde de tweede plaats over nam van zijn ploegmaatje Boisramé. Haarup haalde het van Hofer, de minst goed gestartte uit de top vijf.

Hofer zou dat varkentje wassen in de slotreeks en plaatste zich zo voor Haarup als vierde in de eindstand. De reeks- en eindzege? Een formaliteit voor Geerts. Weliswaar probeerde van de Moosdijk aan te klampen maar op het einde van de rit wees de klok toch weer richting kwart minuut met alweer Boisramé op drie.

Welja, Vialle was er niet bij vandaag. Maar dat neemt niet weg dat Jago Geerts nu toch wel terechte hoop mag koesteren voor de driedaagse van over goed een week. Voor Jago kan de puntenjacht niet snel genoeg herbeginnen.

Liam Everts werd achtste in de eindstand, nadat hij in de eerste reeks na een val nog flink terug kwam naar de elfde plaats om tiende te worden in de finale.

Jago Geerts, credits: FB official Fanclub