MX World

13/11/2020 12:43 - geplaatst door Stingray

Naast het formele factory team (Kemea) is het bon ton om de jeugd een kans te geven in een satelliet team. Zoals bijvoorbeeld Hutten Metaal de honneurs mag waarnemen als officieel EMX250 team. Voor 2021 doet Hutten Metaal Yamaha een beroep op Dave Kooiker (die blijft) Andrea Bonacorsi (dit seizoen op Fantic) en Jeremy Sydow, afgelopen seizoen op GasGas (foto MXGP). 

Meer onder Thor. 

Afgelopen seizoen heeft Andrea Bonacorsi zijn strepen verdiend. De 17-jarige Italiaan vierde zeven EMX125-raceoverwinningen, vier eindzege's en vijf podiumplaatsen op weg naar de EMX125-kroon van 2020.

Sydow vertoefde dit jaar in de MX2. Hij begon leuk met een dertiende en achtste plaats aan 2020. Na een seizoen 2020 gehinderd door gezondheidsproblemen, keert Sydow volgend seizoen terug naar het EMX250-kampioenschap, vastbesloten om te vechten voor een top-drie finish in het klassement.

Alle drie de rijders zullen racen met een YZ250F met GYTR-uitrusting.

Wim Hutten Hutten Metaal Yamaha Official EMX250 Team eigenaar: “Dit jaar was fantastisch. We zijn erg blij dat we Europees kampioen zijn geworden in de EMX250-klasse. Het was ons doel en we hebben het voor elkaar gekregen! Ik wil Yamaha en mijn hele team hiervoor bedanken. Hiervoor hebben we elkaar nodig gehad. Teamwork maakt het droomwerk! Volgend jaar gaan we verder met Dave Kooiker. Hij is pas 15 jaar oud, maar we verwachten veel van hem in de toekomst. Hij is een zeer getalenteerde rijder. We zijn ook blij dat we de Italiaanse renner Andrea Bonacorsi hebben gecontracteerd voor volgend seizoen. Dit jaar werd hij Europees kampioen in de EMX125-klasse en we denken dat hij een verrassing zou kunnen zijn in het EMX250-kampioenschap. Als derde rijder heten we de Duitser Jeremy Sydow welkom in ons team. Hij is een ervaren rijder. We denken dat we met onze drie piloten een mooie mix hebben. Ons doel blijft hetzelfde: we willen weer Europees kampioen worden in de EMX250 klasse. We kijken uit naar 2021! ”

Thorsten Lentink Yamaha Motor Europe MX Racing-coördinator “We zijn erg blij met de ruiterselectie voor volgend jaar. Hutten Metaal heeft al bewezen dat ze een zeer professioneel en serieus team zijn, wat erg belangrijk is voor Yamaha om een ​​solide basis te hebben voor onze Yamaha Racing-piramide, die wordt gebruikt om de volgende generatie racetalent op een veilige en professionele manier te promoten en te ontwikkelen. Onze piramidestructuur heeft al bewezen succesvol te zijn met het succes van Thibault Benistant die zowel de EMX125-titel als de EMX250-titel van dit jaar binnen onze officiële Yamaha-teams binnenhaalde. Dat gezegd hebbende, geloven we in het Hutten Metaal-team en we kijken er erg naar uit om in 2021 met een nieuwe line-up verder te gaan. Beginnend met Dave Kooiker. Dave is een jong talent en heeft al laten zien dat hij zeer capabel is, hoewel hij nog erg jong is. We begrijpen dat dit tijd zal kosten om zich te ontwikkelen. Dit zal hetzelfde zijn voor de nieuw gekroonde EMX125-kampioen Andrea Bonacorsi. Andrea heeft ook wat tijd nodig om zich aan te passen aan de grotere motor. Voor Dave en Andrea is ons belangrijkste doel consistentie. Onze Duitse rijder Jeremy Sydow heeft al een aantal goede dingen laten zien op de 250cc en is ervaren. We hopen dat hij hetzelfde pad kan volgen als onze 2020 EMX250 kampioen Thibault. Het is een spannende line-up en we kijken ernaar uit om in 2021 een bijdrage te leveren aan het Yamaha-verhaal. "