MX World

16/02/2021 11:57 - geplaatst door Stingray

Maandagavond ontplofte de sociale media over het Honda Park in Olmen. De vergunning van het circuit zou ingetrokken zijn. Meteen ging de sociale media  een versnelling hoger. -Tig berichten over het voorval en al evenveel -tig meningen over hoe het verder moet, plannen voor acties, het kan niet op. Wij zeggen eerlijk dat we het verhaal ook van enkel kanten hebben vernomen. die dan nog echt kennis hebben van dergelijke zaken en ook verrast werden. Maar dat we er nog niet in geslaagd zijn om de juiste toedracht daar achter te vernemen van de mensen die het kunnen weten.

Wat er ook van is, het is de zoveelste kaakslag voor onze sport. Ik hoorde vanmorgen een politieker op de radio spreken van het wantrouwen van de kiezer voor de politiek. Wel ik kan me daar bij aansluiten. De overheid heeft vele hele en halve beloftes gedaan naar de sport en omlopen. Daar is zoveel jaren en zoveel politieke uitspraken later nog NIKS van in huis gekomen. Wat nog bestaat in Vlaanderen (Genk, Lommel, Lille en hopelijk Olmen?) bestaat bij de gratie van privé mensen, al dan niet gesteund door lokale overheden. De straffe uitspraken van Bertje, Marino, Philippe.... moeten we maar nemen voor wat ze zijn: prietpraat. 

Ik hoopt dat er voor Olmen een oplossing komt en dat de huidige regelgeving geen cascade effect veroorzaakt. En van zodra we meer en correct weten wat er in Olmen aan de hand is, weet U het ook.