MX World

28/02/2021 18:31 - geplaatst door Stingray

De kop is er af. In Riola Sardo werd vandaag het outdoor seizoen geopen. Later dan anders maar niet vele later.  Veel 125 cc rijders, waarvan de beide reeksen gewonnen werden door Hakon Osterhagen - op de Fantic, telkens voor Valerio Lata en Andrea Rossi.

In de voormiddag was Monster Energy Yamaha MX2 al een pion kwijt geraakt. Naast de niet gestarte Thibault Benistant, raakte ook Maxime Renault geblesseerd in de training. Hij heeft last van een ontwrichte schouder.

Credits start MX2: Photographic Art.

Thor.

Maar de enige overgebleven rijder heeft zijn streng wel getrokken. Jago Geerts toerde tot halfweg rond aan he wiel vanNicola Lapucci en sloeg vier ronden voor tijd definitief toe. Tim Edberg sloot als derde af.

In de MXGP was het al Jorge Prado wat de klok sloeg. De Spanjaaard was ook traingings snelste en verlsoeg Glenn Coldenhoff en TK Olsen voor onze landgenoot Jeremy Van Horebeek die op de Beta een geslaagd debuut maakte. In een overigens kwa aantal (23 rijders) zwak bezette MXGP-race.

In de superfinale leek Prado op een dubbel af te stevenen, maar hij viel uit met pech. Het seizo voor romain Febvre om over te nemen en vol te houden tot op de streep. Hiemee liet hij Olsen (geslaagd MXGP-debuut), coldenhoff en Van Horebeek achter zich. Jago Geets finishte als achtste.