MX World

06/06/2021 17:31 - geplaatst door Stingray

We telden grofweg 15 GP-rijders aan de start in Ernéé voor de eerste proef van het Frans kampioenschap Elite MX1. Dat maakt dat de titelrijders straks blij zullen zijn dat dit halve startveld niet meer deel neemt.

Vandaag moesten ze de wet van de sterkste ondergaan. Jeffrey Herlings werd eindwinnaar. De Nederlander had in de eerst reeks wel verloren van Jeremy Seewer. Maar Herlings lijkt herboren. Zelden hebben we hem zo kalm gezien, als afgelopen donderdag op de persconferentie van Oss. Als Jeffrey deze rust kan bewaren.....

Seewer werd dus tweede en schoon volk zat hem op de hielen met Roman Febvre, Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli in de top vijf. Daarna kregen ook Ben Watson, Jordi Tixier, Milko Potisek, Henri Jacobi en TK Olsen een eervolle vermelding. Arminas Jasikonis hoort daar ook bij, nadat hij al snel was in de kwalificatie. Maar in de eerste reeks was hij na een matige start als laatste door gekomen.